Restaurant cochet cu terasa
DIVERSE

Am un mare vis: să am un restaurant al meu!

Restaurant cochet cu terasa
Cunoașteți visul meu?

Nu știu dacă mă cunoașteți deja și știți deja care sunt pasiunile mele, dar dacă nu, le aflați imediat! Când eram mică mama mă punea să stau lângă ea să mă învețe să fac mâncare. Nu știam cum să fug mai repede deși eram într-un fel cu urechile ciulite. Stăteam prin bucătărie, nu mă uitam să văd cum gătește, nu voiam să-i fac mamei pe plac. Minte de copil… na. Ideea este că rețineam tot ce zicea și eram atentă la modul cum gătea deși nu dădeam impresia asta nicio secundă.

Mi-a plăcut dintotdeauna să gătesc și am adorat mâncarea. Când am mai crescut le găteam părinților care veneau târziu de la serviciu. Mă bucuram enorm când îi așteptam cu mâncarea fierbinte și mâncam cu toții înfometați. Ce satisfacție mai mare poate avea un om care gătește decât să se bucure mesenii de ceea ce a preparat, să se simtă bine la masă și la final să mulțumească pentru efortul depus?

Hai să venim mai repede în vremurile noastre… Pandemia ne-a schimbat tuturor viața într-o oarecare măsură, a mea foarte mult, total. Ne-am mutat la casa de la țară, ne-am izolat mai mult sau mai puțin și de nevoie m-am apucat intens de gătit pentru familia mea. Ieșeam rar la cumpărături de frică, am grădinărit intens și ne-am gospodărit în interiorul curții noastre foarte mari. Avem și multe animale, deci și carnea ne-am asigurat-o.

Pasiunea pentru fotografie o aveam la purtător dintotdeauna, pasiunea pentru mâncare și gătit de asemenea iar lucrul pentru câțiva ani într-o agenție de PR și comunicare mi-a deschis apetitul pentru social media. În altă ordine de idei, timpul liber a sosit, vrând – nevrând. Având toate aceste date mi-am început încet și sigur ”cariera” de blogger culinar/Instagrammer. Povestea nu este lungă, se cam termină aici, dar ce mă fac cu visurile pe care le am?

Așa apar visurile!

Cum ce visuri? Visez la un loc mic cu câteva mese și scaune și oameni pe care să-i bucur cu preparatele mele. Un loc mic, în natură, cu plante frumoase de jur împrejur, mese simple, rotunde. Nu foarte mari, poți veni aici și singur. Tu și mâncarea preferată în față, tu și gândurile tale. Aici îți poți pune gândurile în ordine, de aici pleci cu altă stare. Și cel mai important, te bucuri la maxim de moment, de mâncare și de atmosferă.

Nu știi cum gătesc?

Nu știi cum gătesc? Minunează-te aici. Mi-aș dori ca toată lumea să poate degusta din ceea ce prepar, să ne bucurăm de mâncare iar restaurantul meu să fie un loc care să te facă fericit. Când intri în el să lași problemele deoparte, să savurezi mâncarea proaspătă și atent preparată și să uiți de tot și de toate.

Mâncarea poate fi terapie, hrană pentru trup dar și pentru suflet. Poate fi un viciu, o dependență, o obsesie.. bună. Mâncarea ne poate schimba starea și, toată lumea știe, câte decizii importante se pot lua la masă! După o mâncare bună care ne-a ”atins” devenim mai calmi, mai liniștiți, mai buni, mai permisivi. Totul se schimbă după ce mănânci. Mâncarea conduce oamenii, are mai multă putere decât credem.

Vreau restaurantul meu!

Și da, vreau restaurantul meu! Poate este un vis, dar poate devine realitate. Dar gata cu visatul, să trecem și la partea practică, la dotare, logistică… Și pentru că îmi fac deja unele socoteli am început de ceva timp un research. Locația o am deja în minte, la fel și partea care se vede: mese, scaune, decor… Partea de interior, din bucătărie mai exact, este extrem de importantă. Nu există bucătar bun și mâncare la standarde înalte din toate punctele de vedere fără o bucătărie bine și potrivit utilată.

Consider că nu suntem multilateral dezvoltați și nici multitasking

Consider că lucrurile la care nu mă pricep trebuie să le las pe mâna specialiștilor. Într-o afacere nu te poți pricepe la toate, oricât de multilateral dezvoltat te crezi sau cât de multitasking crezi că ai fost la viața ta. Hai să fim serioși și maturi, da? Doar vorbim de afaceri, bani și trebuie să luam cele mai bune decizii încă de la început. Eu am luat decizia ca bucătăria să mi-o utilez de la GGM Gastro . De ce de aici? Așa m-a învățat un consilier care cu asta se ocupă: cu deschiderea de restaurante.

https://www.ggmgastro.ro/ro/

Evident, banii și deciziile sunt la mine și vin să completeze părerile lui. La un scurt raid dat pe site va spun și părerea mea, respectiv de ce i-am ales pe ei.

  • În primul rând aici am găsit tot ce consider că am nevoie la prețuri decente.
  • În al doilea rând pentru că este o companie recent apărută pe piața din România și oferă o multitudine de echipamente pentru restaurante, articole de gătit, mobilier, vitrine frigorifice, ustensile și multe alte produse de care are nevoie un restaurant pentru a funcționa cât mai bine.
  • Totodată, produsele pot fi achiziționate online, fără a fi nevoie să mă deplasez, astfel vor fi la dispoziție într-un timp scurt și fără efort din partea mea.
  • Îmi place ideea de a susține o companie nou apărută în România. Consider că aste un avantaj, că îmi vor acorda mai multă atenție și vor ști să mă fidelizeze pentru viitor. Un lucru important, așa-i?

Care ar fi primele 5 articole pentru bucătărie pe care le-aș alege dacă mi-as deschide un restaurant?

  1. Deci gătim, dar unde, pe ce? Începem deci cu cuptoarele/plitele. ”Mutanții” aceia care pufăie și stau mereu în aburi în bucătărie. Acolo se întâmplă minunile!
  2. Cu ce gătim? Oale, tigăi… ohhh, da! Sfârâiala aceea delicioasă, aburii aceia care miros bine. ce bine arată totul când și vasele folosite sunt de calitate și frumos întreținute.
  3. Continuam cu tacâmuri/vesela. Știu că totul contează într-un restaurant dar eu am o mini obsesie cu farfuriile și aceste amănunte. Veți fi uimiți ce alegeri voi face, cu siguranță vă vor plăcea!
  4. Partea de răcire este super importantă, desigur. Depozitează alimentele cum și unde trebuie, altfel e jale!
  5. Ultima în topul meu este partea de spălare și clătire. Mâncare multă, treabă multă, dar pentru mașini speciale. O farfurie sclipitor de curată îmi place mult!

Desigur, este greu să faci un top 5 articole pentru că toate trebuie! Ai nevoie de MULT mai multe lucruri, toate la fel de importante. Nu m-aș orienta către o pizzerie dacă vă gândiți la asta, dar dacă vreți o afacere cu pizza aruncați aici un ochi. Apropo de pizza, parcă mi s-a făcut poftă :-))

Bine ați venit! Cu ce vă pot servi?

Suntem mulți cu acest vis de a avea restaurantul nostru, așa-i? Dacă răspunsul tău este ”nu”, înseamnă că te încadrezi în cealaltă parte, a celor care și-ar dori foarte mult să-mi treacă pragul restaurantului și să-mi guste bunătățile! Hai că am ghicit! 🙂

2 gânduri despre „Am un mare vis: să am un restaurant al meu!”

  1. Hehehhe chiar astazi te-am intrebat dacă ai deschis un restaurant! Sigur as merge încântată sa probez din bunătățile făcute de tine , sunt sigură că sunt la fel de gustoase pe cum arată de bine ! Succes !

Lasă un răspuns