
Dacă ești unul dintre iubitorii de socoteli, formule matematice, ecuații, scheme, terorii, forme geometrice etc. și te încadrezi în vârsta solicitată sau dacă cunoști un mini geniu pasionat și bun la matematică, de la clasa I până la clasa a XII-a ești unde trebuie. Nu pleca din zonă, citește ce vreau să-ți spun, pe bune că este foarte important și e păcat să nu împrăștii vestea! Au început înscrierile la Ediția a 2 la Brio Challenge– Olimpiada Digitală de MATE! Concursul Brio Challenge este disponibil pentru înscriere pentru părinți și profesori ai copiilor de clasele I-XII, avându-i ca beneficiari pe elevii care doresc să își testeze și compare cunoștințele de Matematică și este disponibil în perioada 15.04.2021 – 29.05.2021.
Competiția Brio Challenge oferă tuturor copiilor șansa de a deveni olimpici digitali la matematică și de a câștiga premii atractive, cum ar fi laptopuri, console de jocuri, tichete de cumpărături. Competiția, fel ca la prima ediție, în toate etapele se susține din fața calculatorului. Această modalitate de testare este foarte bună, confortul căminului poate fi aliatul copilului, locul unde acesta se concentrează foarte bine iar distanța nu își pune amprenta asupra concurenților. Pot participa copii din toată țara, geniul din ei poate ieși la suprafață și dintr-o vilă luxoasă dar și din cămăruța modestă de la țară.
Înscrierea în competiție se efectuează foarte simplu, site-ul este foarte bine structurat și ușor de înțeles. Există 3 etape, prima etapă are o dificultate mai ușoară și crește pe măsură ce se avansează în etape. Ultima etapă este supravegheată video pentru a asigura corectitudinea și seriozitatea participanților la concurs. Pentru că există cu siguranță foarte multe întrebări legate de competiție, există în site rubrica cu întrebări frecvente care cu siguranță le va lămuri pe toate. Regulamentul poate fi și el descărcat de pe site.
Dacă sunteți curioși care sunt costurile testelor/abonamentelor, acest tabel vă este de ajutor:
Abonamentele Brio prezentate mai sus sunt destinate utilizării de către părinți/elevi, cu scopul de a urmări progresul individual al elevilor. Pentru utilizarea în regim instituțional (școli, clase de elevi, grupuri de studiu etc.), există disponibile oferte dedicate. Pentru informații suplimentare cu privirea la acestea este necesar să trimiteți un email la adresa office@brio.ro, iar pentru mai multe informații în acest sens puteți că consultați secțiunea Termeni și condiții.
Nu știu care este relația ta cu matematica, dacă sunteți sau nu prieteni. Eu să zic… pe vremea mea cu matematica am fost amică, nu cea mai bună, ne mai certam noi, dar ne împăcam mereu înapoi cu drag și dragoste. Dacă nu-mi ieșea socoteala, nu-mi mai plăcea matematica, dar atunci când îmi reușeau, aveam o satisfacție enormă! Am încă amintiri legate de sentimentul pe care mi-l dădeau reușitele și sunt minunate. 🙂
Îmi aduc aminte când am fost la o olimpiadă de matematică ce avea loc la o altă școală. Doar câțiva copii din școală ne-am calificat să participăm la etapa următoare. Ne-au fost comunicate locul, ziua și ora, numai că ora a fost comunicată greșit cu o oră mai devreme. Pe vremea aceea nu existau telefoane mobile care să miște informația într-o secundă… Știu că era weekend, era foarte frig afară iar curtea școlii era atât de mare, de goală și de străină iar eu mă simțeam atât de mică. Eram cu mama, nu știam ce se întâmplă de nu mai apărea nimeni, dârdâiam de frig dar am avut totuși răbdare și până la urmă au apărut mai mulți copii. Din păcate nu m-am calificat mai departe, olimpiada era una destul de dificilă, de Sector. Și simpla participare te face mai câștigat, azi vă povestesc cu drag despre acel moment. 🙂
Dacă ar fi să mă întorc în timp, m-aș întoarce în acea perioadă/clasă când am studiat geometria. Mi-au plăcut dintotdeauna mult formele, sunt fascinante atât ele cât și problemele pe care le ridică. Sunt curioasă, dacă TU te-ai putea teleporta în timp și ai putea participa la Brio Challenge, în ce clasă ai vrea să fii?