DIVERSE, FAMILIE

Da, chiar vreau să mă mut la mare!

Cele mai multe amintiri legate de concediile mele dintotdeauna sunt de la mare. La mare pe litoralul nostru românesc, cel la care ajungem în două ore și puțin cu mașina personală. An de an mergem la mare, fără excepție, uneori de mai multe ori pe sezon. Deși cunosc tot litoralul românesc este un loc de care nu mă pot sătura. Ador marea când e plaja goală dar și când este aglomerat. O ador și când e frig și când e caniculă. Îmi place cum arată marea și când este furtună. Ador zona Cazinoului din Constanța și când este plină de gheață și vara când toate miresele se adună acolo pentru ședințe foto. Da, chiar vreau să mă mut la mare!

Când eram mică de câțiva anișori și mama pregătea bagajele pentru a merge în concediu la mare eram atât de fericită încât toată noaptea nu reușeam să dorm de bucurie. Ne distram atât de frumos și eram nerăbdătoare! Avem fotografii minunate în albume și pur și simplu văd în fotografii cum creșteam de la un an la altul. Pe vremuri ne mai trezeam în hotel că veneau peste noi și verișorii. Ahhh, vă dați seama câte distracție? Dormeau pe jos, pe saltele, dar nimeni nu se plângea de confort. Mamaie și tataie erau și ei prezenți. Tataie sforăia atât de tare!! Fiecare an la mare era fantastic! Am mers și cu cortul, vaaai câte amintiri minunate am din camping!

Când am mai crescut și vremurile după revoluție s-au schimbat foarte mult, îmi aduc aminte că am mers cu fratele nostru cu mașina la mare. Nu aveam bani dar marea ne chema la ea. Am dormit în mașină într-o parcare, dar nu ne interesa, eram la mare! Îmi aduc aminte fotografiile din acel an, zâmbeam toți cu gura până la urechi. Am văzut răsăritul, am fost în satul de vacanță, ne-am dat prin toate tiribombele și în acea zi valurile erau imense. Ne-am îngropat în nisip și ne-am întors acasă roșii ca racii. Dar am fost la mare! Bifasem marea și în acel an, nimic altceva nu mai conta.

Amintiri din albumul foto de la mama de acasă

Când am intrat la facultate m-am împrietenit cu o nouă colegă. Am întrebat-o de unde este, mi-a răspuns că din Constanța. Când am auzit, am spus wow, ce tare, vreau și eu! Mi-a spus că pot merge oricând la ea în vacante și mi s-a părut grozav că am o prietenă care să locuiască atât de aproape de mare. M-am lăudat la toată lumea cu noua mea prietenă din Constanța! 🙂

Pe vremuri drumul către litoral era anevoios. Daciile nu erau pregătite pentru un drum atât de lung iar viteza nu era punctul lor forte. Făceam câteva popasuri, tata verifica mașina. În drum opream și cumpăram piersici și în fiecare an auzeam povestea podului de la Cernavodă. Acum nu mai facem opriri decât dacă trebuie să luăm rovinietă sau să facem plinul. În două ore ajungem deja la apartament. În ultimii ani ne cazăm mereu în același loc. Mergem ca la noi acasă și ne place. Ar fi minunat să avem un apartament al nostru la mare.

Așa cum spuneam mai sus, în ultimii ani ne cazăm în același loc, într-un bloc cu studiouri. Nu găsim mereu loc și culmea, ne organizăm în funcție de când găsim liber acolo. Ne place ideea de a ne caza în apartament unde să avem și o mică bucătărie și să avem și spațiu destul de mare. Dacă stai mai mult, ai avantajul că ai în apartament mașină de spălat, aspirator, bucătărie utilată etc. Hotelurile îți oferă confort dar cele mai multe nu au mai fost renovate de foarte mulți ani iar camerele chiar și la hotelurile scumpe sunt foarte mici. Dacă vrei mă mănânci un iaurt nu ai linguriță, sau dacă vrei să încălzești ceva mâncare pentru copii, nu ai cum! Și da, vreau confort chiar și la mare, ce este greșit în asta? Știu, nu mergi la mare să stai în cameră, dar când ai doi copii ai nevoie de spațiu mai mult și petreci mai mult timp în interior.

Iată pe scurt 5 motive pentru care aș achiziționa o locuință în Constanța:

 1. Este aproape de mare! Este un vis al meu să fiu aproape de mare. Mă și văd plimbându-mă în toate anotimpurile pe malul mării. De mare nu mă voi sătura niciodată, de asta sunt sigură.
 2. Este o investiție bună. Constanța va fi mereu un magnet pentru turiști. Un apartament în Constanța poate fi închiriat în perioada când nu ești acolo și poate fi vândut oricând la un preț bun, cu atât mai mult dacă optezi pentru un apartament în bloc nou sau pentru o vilă. Cu alte cuvinte, nu ești îngrijorat că investești banii și rămâi blocat cu ei.
 3. Constanța este un oraș cu oportunități. Dacă vrei să te muți definitiv acolo, fiind oraș destul de mare, ai școli și grădinițe aproape, locuri de muncă și oportunități de afaceri. Există mijloace de transport în comun și ai toate avantajele locuirii într-un oraș mare și turistic. Îmi place BUS-ul cu etaj din Constanța, în fiecare an ne plimbăm cu el.
 4. M-aș muta în Constanța să mă plimb zilnic lângă Cazinou, să mănânc o înghețată privind pescarii cum dau cu lanseta la chefali și să mănânc des pește din mare. În apropiere sunt cherhanale și restaurante minunate. Ador să petrec timpul și să mănânc în astfel de locații!
 5. Marea mea pasiune fiind fotografia, aș face mereu fotografii minunate care m-ar face fericită. Am mii de fotografii făcute anual la mare, le privesc mereu cu mare drag și nostalgie!

Cu gândul la mare și căutând informații diverse pe internet am descoperit un ansamblu de locuințe care mi-a atras atenția. Pare ceva deosebit. Este vorba despre ansamblul premium de locuințe din Constanța Boreal Plus ce cuprinde 18 vile elegante, 9 blocuri de apartamente (studiouri, 2 camere, 3 camere) și o mulțime de facilități: spații verzi amenajate, hypermarket, grădiniță, parc cu locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare private, spații comerciale în cartier. Recent, Boreal Plus a fost premiat de către International Property Award, cu titlul Residential Development, ceea ce validează conceptul proiectului rezidențial drept unul de excepție.

Așadar dacă vă duce gândul să vă mutați în Constanța, aveți în vedere acest ansamblu de locuințe care pare grozav. Am vizionat acest clip și mi-a plăcut mult ce am văzut, aruncați și voi un ochi.

BOREAL PLUS cuprinde 691 de locuințe, vile de lux și apartamente premium. Întregul proiect va fi dezvoltat în 4 faze, pe o perioadă de 4 ani (2020-2024). M-am uitat pe site și toate locuințele arată minunat. În plus, în această lună sunt prețuri exclusive de lansare. Toate apartamentele sunt foarte spațioase, studiourile au de exemplu în jur de 56-62 mp (cât dimensiunile unui apartament mare cu două camere) și unele unele au și grădină.

Cu siguranță vă întrebați unde este locația unde se construiește ansamblul și cât de aproape este de mare. În harta de mai jos vedeți toate aceste detalii.

Și da, chiar vreau să mă mut la mare, din toate motivele de mai sus și din alte motive care nu mi-au venit încă în minte. Pur și simplu vreau să fiu acolo unde am amintiri minunate, unde știu că zâmbesc mereu, unde sunt aerosoli și briză, unde adun scoici în fiecare an, unde abia aștept să simt nisipul fin pe tălpi și unde copiii sunt cei mai fericiți. 🙂

1 gând despre „Da, chiar vreau să mă mut la mare!”

 1. M ai făcut sa plâng 😓
  Dar, îți mulțumesc ptr acest minunat articol.

  PS. (Anul trecut a fost singurul an din cei 62 ai mei in care nu am văzut marea.)
  🤗❣️

Lasă un răspuns