DIVERSE, FOOD

Așa-i că m-ar ajuta o bucătărie perfect utilată?!

Sursa foto: facebook Faber

Blogul meu împlinește zilele acestea un an, iar anul trecut pe vremea asta mă apucam intensiv de gătit. Încă de mică am fost atrasă de gătit și îmi plăcea să îmi aștept părinții cu ceva cald când veneau seara obosiți de la serviciu. Munceau foarte mult și veneau mereu acasă foarte înfometați. Nu găteam chestii complicate, făceam cartofi prăjiți cu cârnați, ouă… Dar ce minunat este să fii întâmpinat cu mâncare caldă! Știam asta și voiam să le fac o bucurie.

Zilele trecute am găsit acasă la mama sub un dulap, învelită într-un ziar prăfuit, o tigaie gril din fontă pe care o cumpărasem în ”tinerețea” mea de la Obor. Știu că a costat ceva bani pe vremea aia, este grea și de calitate. Aveam în jur de 20 ani când mi-am cumpărat-o, eram la facultate și din puținii bani pe care îi aveam mi-am luat acest vas. Voiam să pregătesc mâncare mai bună și mai sănătoasă pentru părinții mei.

În pandemie mi-am dezvoltat foarte mult această latură a mea iar combinată cu pasiunea pentru fotografie a dat naștere multor minunății vizuale și gustative. Tatăl meu este de meserie bucătar deși o mare parte din viață nu a mai profesat în domeniu. Și alte rude din familie s-au ocupat cu gătitul. Am ajuns într-un an să am o pagina de Instagram axată pe food iar în curând am atins 10k de urmăritori.

Fotografia nu este simplă iar gătitul nu mai spun! Atâtea abilități combinate, pasiune, timp, stat în picioare, dureri de spate și mirosuri grele în bucătărie. În acest moment cel mai mare vis al meu este să am o bucătărie MARE pe care să o amenajez așa cum visez. Bucătăria anului 2021 ar trebui să aibă un frigider mare, o plită cu multe ochiuri, mobilier perfect încastrat, un cuptor cu mai multe ”etaje” pentru a băga mai multe preparate în același timp la cuptor. Mai vreau o hotă performantă cu un design deosebit, o masă mare de bucătărie, electrocasnice de ultimă generație și cât mai multe geamuri de jur împrejur. Ador lumina naturală!

Am dat întâmplător de site-ul celor de la Faber și îmi place atât de mult ceea ce văd! Parcă au desenat într-un mod fraudulos toate visele mele în materie de design de bucătărie. Păi nu-i corect! Sau visele mele au pornit văzând ce au ei pe site, nu știu sigur cum este realitatea, cert este că arată de parcă vin din viitor. Îmi și închipui cum aș arăta într-o astfel de bucătărie, cred că este visul oricărui food blogger și nu numai. Nu m-aș chinui deloc să tai din fotografii sau să blurez părțile mai puțin reușite din bucătărie, din contră, aș arăta în ce loc de vis gătesc. Și aș zâmbi mai mult, sunt sigură! 🙂

Mi-aș dori ca bucătăria mea să fie studioul meu, să aibă un design unic și o eficiență desăvârșită. Sunt extrem de importante pentru mine aceste aspecte! Mi-aș dori să filmez rețetele si să mă arăt la față, lucru pe care acum nu-l fac. Bucătăria mea de acum este un pic improvizată, mică, slab luminată și foarte înghesuită. Îmi cam taie de multe ori din avânt și mă lovesc adesea de cei din casă când vreau să gătesc sau să filmez ceva.

Într-un spot publicitar pe site-ul mai sus menționat mi-a rămas în minte o frază ”În bucătărie nu e suficient să fim creativi, trebuie să fim revoluționari”. Genială!

Revoluționari sunt cei de la Faber, de asta sunt convinsă! Faber este un producător pentru care designul, tehnologia și calitatea sunt cele mai importante elemente, reușind de-a lungul timpului să transforme hota dintr-un accesoriu umil de mobilier într-un element esențial din echipamentul de bucătărie – sigur, elegant și funcțional.

Vă las mai joc câteva preparate minunate pregătite recent la care sper că nu poftiți! 🙂

Ei, așa-i că m-ar ajuta o bucătărie perfect utilată?!

2 gânduri despre „Așa-i că m-ar ajuta o bucătărie perfect utilată?!”

Lasă un răspuns