DIVERSE, FAMILIE

Degeaba mănânci bio, respiri aer curat și alergi în câmp, dacă bei o apă total nepotrivită, strici tot!

Hello world, sau bună, mami sau, mai adevărat oaaaaaaa, oaaaa. Salutare, lume, sunt eu, bebelușul tău, al tău și al lui tati. Un suflet mic, umed, flămând și plângăcios. Mă nasc pur, perfect și smulg toate zâmbetele din lume. Atunci când eu mă nasc, plâng iar lumea din jurul meu râde de fericire, cine-i mai înțelege și pe adulții ăștia? Toată atenția se va îndrepta doar asupra mea în următoarea perioadă. Eu voi fi centrul Universului, eu voi fi rațiunea și simțirea voastră, mami și tati.

Mami, mă vei simți dacă nu mi-e bine chiar dacă somnul îți va fi foarte profund. Știiiu că te voi chinui muuult și mulți ani de acum încolo, dar așa sunt toți bebelușii. Foarte posibil să am colici și voi plânge muuult, foarte mult. Știu că-ți va fi foarte greu pentru că pe cât de dulce sunt, pe atât de gălăgios și insistent sunt. Nu vreau să te supăr, eu aș vrea de fapt să stau numai la tine în brațe toată ziua și să beau laptele tău perfect pentru mine. Și mă mai doare burtica și nu știu ce să fac. Lasă, cresc eu mare în curând!

Și în mod sigur voi răci, voi avea și mici probleme de sănătate. Noi, bebelușii suntem atât de sensibili, dar și voi ați fost la fel. O să fac temperatură, poate mă voi deranja la stomac, sau din contră, nu voi reuși să mă descurc singur cu treaba asta mare. Știu că nu-s ușor de îngrijit, știu că nu este o plăcere să vomite nimeni pe tine, chiar dacă este vorba de mine, bebelușuș tău, bucățică din tine care a stat atâtea luni de zile fericit în tine. Nu aș vrea să fac asta, sorry!

Și tu mami, vei fi speriată, obosită și epuizată la început. Într-un fel mă amuz, așa mic cum sunt. Arați tare ciudat în pijamaua aia lălăită, părul nu-ți stă deloc bine. Și parcă te-ai machiat chiar și când ai plecat să mă naști, iar acum nici nu te mai uiți în oglindă. Știu că și tu plângi des, chiar dacă nu orăcăi la fel de tare ca mine. Eu te simt, dar lasă, mă fac eu mare!

Cea mai bună păpică din lume tu mi-o oferi, eu am încredere totală în tine. Ca tine nu mă cunoaște nimeni! TU mă îngrijești cel mai bine din lumea asta. Ești mereu lângă mine și ți-ai schimbat total viața pentru mine. Ehh, ce tare sunt!

Încă din start amintirile de pe vremea când cei doi copii ai mei erau bebeluși mă emoționează. Îmi aduc aminte prima secundă când i-am văzut, nu există cuvinte suficiente pentru a descrie asta. Da, există minuni și ei sunt copiii noștri. Sunt minunați, fantastici, frumoși, perfecți, iubiți. Nu este ușor să-i crești, chiar cred că meseria de părinte este cea mai grea din lumea asta. Este foarte complicat și dur. Dar suntem părinți, ne adaptăm, știm deja să facem asta.

Zilele trec rapid, lunile, anii și ele. Bebelușul crește, îți vorbește, te strigă mama. Da, ăsta este numele tău, mama! 🙂 Fac stângaci și crăcanat primii pași, cad, se ridică iar tu ești mereu lângă el. Îi cumperi tot ce trebuie și muulte altele pe lângă. Oferim copiilor noștri tot ce considerăm noi că este mai bun pe lumea asta. Nu este ușor!

Am citit recent pe un site (descopera.ro) că atunci când un om se naşte, corpul lui este alcătuit din 75% apă. Cu alte cuvinte, ne naştem mai puţin umezi ca un cartof (care are 80% apă), dar surclasăm bananele (care au 74% apă). La maturitate, bărbaţii sunt 60% apă, iar femeile 55%. Cât despre persoanele în vârstă, ele conţin doar 50% apă. Tare apoși mai suntem! 🙂

Apa pe care o bem este mai importantă decât credem, ea ne formează și ne menține așa apoși cum suntem. Noi cumpărăm apă plată din comerț de foarte mulți ani. De-a lungul timpului am tot studiat etichetele, am citit, m-am informat. Recunosc că m-am pierdut printre informații, detalii, demonstrații și articole pro și contra. Mi se pare imposibil să alegi o apă bună de unul singur, doar toată apa arată la fel! Și nu are miros și culoare, deci cum să aleg dacă toată este identică? 🙂

De data aceasta am mers pe mâna specialiștilor și pe experiența celorlalte mămici de încredere din jurul meu. Toată lumea a fost pro pentru Aquatique și am folosit-o și eu pentru hidratatea copiilor și pentru prepararea laptelui praf atunci când a fost cazul.

Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a putea fi consumată de bebeluși și copii, conținutul recomandat de minerale al apei fiind sub 120 mg/l. Apa minerală naturală oligominerală Aquatique îşi are izvorul în inima munţilor Carpați, la o altitudine de 1.100 m, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 98 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii.

Când a fost vorba să aleg apa pentru copiii mei, nu am bâjbâit în alegeri, am mers la sigur. Apa este la fel de importantă ca și hrana. Și nu este vorba doar de sfaturi, este vorba de studiile specialiștilor pe care mă bazez.

În anul 2008, Aquatique a primit distincția „Grand Gold Medal“ de la Institutul Internațional de Selecție a Calității – Monde Selection Bruxelles. În 2019 și 2020 în cadrul concursului de degustări organizat de International Taste Insititute la Bruxelles, apa minerală Aquatique a fost apreciată cu 3 stele (Superior Taste Award).

Ca o confirmare a proprietăților sale benefice pentru bebeluși, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa minerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului.

De asemenea, și Societatea Română de Pediatrie confirmă faptul că apa oligominerală Aquatique poate fi folosită ca atare sau pentru pregătirea hranei bebelușilor si copiilor.

Din cauza pandemiei ne-am retras la casa noastră de la țară. Apa de aici nu este ca cea din București, este foarte dură și nu poate fi folosită la mâncare. Cartofii nu fierb, fac spumă și rămân tari, fasolea o fierbi două zile și tot tare rămâne. În plus, dacă vreau să fac un ceai, se adună calcar pe fundul vasului imediat, iar la gust este foarte diferită și neplăcută. Acesta este cel mai mare dezavantaj al vieții la țară după părerea mea, apa! Da, chiar și ciorba, preparatul nostru preferat, o pregătim tot cu apă plată Aquatique. Să vezi masă mare când mâncăm cu toții, ce frumos este!

Magazinul mic, comunist și cererea inexistenta de apă plată au făcut să nu existe apă plată de vânzare aici, în sat. Bine… și satul este unul mic, foarte sărac și cu puțini locuitori. Apa o cumpărăm la bax și o aducem periodic de la supermarket. Investim ceva bani lunar în apă, dar este foarte importantă. Degeaba mănânci bio, respiri aer curat și alergi în câmp, dacă bei o apă total nepotrivită, strici tot!

Mi-am adus acum aminte cum am descoperit apa Aquatique, sora mea mi-a recomandat-o. Avea și ea bebe mic și numai această apă o foloseau în gospodărie, fiind bună la toate, și pentru bebe, și pentru adulți. Apa minerală naturală oligominerală Aquatique este ideală pentru prepararea hranei bebelușilor, dar și pentru a fi consumată de întreaga familie. Am tot cumpărat-o de-a lungul anilor și am rămas fideli alegerii, nu are rost să bâjbâi mai departe când ai găsit exact ce-ți trebuie.

Lasă un răspuns