Ciao amici! Haideţi să vă povestesc câte ceva despre noile mele descoperiri din ultimul timp. Şi nu, nu am descoperit un leac universal, nici o planetă sau o stea nouă, am descoperit nişte produse faine şi vreau să povestesc câte ceva despre ele. După cum probabil că v-ați prins deja din primele cuvinte, sunt produse italienești. Toate ca toate, dar tu crezi în dragoste la prima degustare?
Cred în legea atracției și nu întâmplător produsele acestea au ajuns și la mine, m-au vrut așa cum le-am vrut și eu pe ele. Sunt o mâncăcioasă, o pofticioasă dar totodată și o mini creatoare de rețete. Am o imaginație bogată, sunt foarte creativă și cred că știu să apreciez produsele la adevărata lor valoare.
Orice lucru pe care îl întâlnești în calea ta poate fi văzut în două feluri: ca fiind important și să-i acorzi atenție sau să treacă neobservat pe lângă tine și să se irosească undeva, cândva. Sunt mereu atentă la lucruri, obiecte, produse, amanunte. Dacă am timp, inspirație și câteva produse pe lângă, îmi place să fac magie din ce am. Le mut, aranjez, inventez, reinventez, combin până rezultatul este așa cum vreau.
După ce ”opera” s-a finalizat, o imortalizez. După imortalizare urmează să treacă de ochiul meu critic și să o studiez mai atent. Mda… acolo mai mergea ajustat, mai mergea puțin roșu, lipsește niște piper, sau câteva semințe de susan alb… Traseul este scurt apoi, se termină brusc într-un stomac, al meu sau al celor din familia mea. Nu este un final trist, poate puțin neașteptat, dar dacă aduce zâmbet pe buze este perfect. Misiune îndeplinită!
Lăsând la o parte introducerea prin care m-am lăudat suficient de mult :-), haideți să vă prezint produsele pe care le-am primit spre degustare/testare.
Produsele sunt made in italy și sunt puse în vânzare de cei la de la Casareccio. Sunt foarte frumos ambalate (eu le-am primit într-o sacoșică foarte drăgută ecofriendly) și inspira încredere de la prima vedere. Când le-am văzut prima dată am zis ”mmmm, aici e papa bun!”
Cuvântul „Casareccio” provine din limba italiană și face referire la produsele făcute în casă, unde ingredientele sunt atent alese și sunt gătite cu toată dragostea. Și chiar așa am avut impresia când le-am încercat, că o bunicuță plinuță care a bucătărit toată viața într-o bucătărie cochetă, legată la brâu cu șorț de gospodină, și-a pus în borcane toate rețetele ei cele mai de preț.
Ca să-i cunoașteți mai bine, trebuie să știți că au următoarele sortimente de produse: uleiuri de măsline extravirgine, uleiuri aromate, pateuri, sosuri, gemuri și creme plus alte delicii. De asemenea, comercializează tot felul de combinații de pachete și mistery box-uri. Iată aici despre ce vorbesc.
Am avut ocazia să încerc câteva produse din fiecare categorie:
- Uleiul de măsline extravirgin Superbo. L-am folosit în câteva salate și la prăjit. Nu am nimic să-i reproșez, nu m-a dezamăgit, este ce trebuie! A primit denumirea de „extravirgin” datorită categoriei de uleiuri superioare din care face pare.

2. Uleiul de măsline aromat cu trufe albe. L-am folosit la bruschete, salată, ouă și piure de cartofi. Eu una, ador aroma de trufe! În orice preparat adaugi puțin ulei aromat cu trufe îi dă o notă aparte, îl face mai gustos, mai prețios, mai mmmmm, ce bun este! Pur și simplu îl ador, fără să exagerez deloc.

3. Pateul de anghinare este cremos și are ulei de măsline în compoziție. Este plăcut la gust, nu este amar sau înnecăcios. L-am folosit la preparat bruschetele pe care le-am frecat cu puțin usturoi. Mi-a plăcut, e bun.

4. Pateul de roșii deshidratate este o delicatesă. L-am folosit la fel ca pe pateul de anghinare pentru bruschete și crostini. Este o pastă minunată și perfect de echilibrată la gust. Poate fi folosit și la diferite sosuri și dressinguri. Nu l-am exploatat la capacitatea lui maximă, însă asta nu înseamnă că l-am lăsat deoparte.

5. Piureul de roșii cu ulei de măsline, este cremos și nu conține conservanți. Când mă uit la el mi-o închipui pe bunicuța cu șorț cum culege roșiile acelea prunișoare perfecte, de un roșu intens, și cum pregătește ea în mod tradițional un piure de roșii plăcut și natural. Poate fi folosit la orice fel de mâncare. Dacă aș avea baxuri, pe toate le-aș termina. Este foarte bun în orice preparat!

6. Gem de portocale, morcovi și lămâie. Un gust nou și o experiență gustativă minunată. Guști o linguriță și faci cunoștință cu o combinație nouă, iei încă o linguriță și te împrietenești cu acest nou gust. La a treia linguriță savurată deja visezi în ce preparate o poți pune în valoare. Are o culoare intensă și merge foarte bine cu niște gofre fierbinți, sau niște clătite împachetate frumos. Ahh, nu mai apucă să cunoască gofrele pentru că s-a terminat deja borcanul? Ei, se mai întâmplă, nu-i bai.

7. Mousse de mere. Un preparat foarte fin, parcă se ambiționează să alunece imediat prin toată gura și să-ți invadeze simțurile. Este un produs 100% natural și l-am oferit cu încredere copiilor. Dacă nu eram atentă nu mai reușeam să-l gust! Îl văd pe o felie de pâine prăjită cu unt și un ceai fierbinte alături. Este un preparat minune pentru că nu știi când dispare, este obraznic de bun. Îți vine să-l mănânci singur pe furiș.

8. Crema de fistic este cea mai bună descoperire dulce din ultimul timp! Cremoasă, curge frumos ca o miere și are un gust ciocolătos. Nu știi dacă să fugi după o linguriță sau să bagi degetul în borcan și să o savurezi simplu, ca un copil pofticios. Cuvintele sunt în plus, gustul ăsta chiar trebuie să îl simți, este un mamaa mia, ce bunătate, lasă te rog borcanul lângă mine!

9. Roșiile deshidratate sunt un produs 100% natural preparat din roșii uscate 100% naturale atent selecționate. Sunt sărate, acrișoare și dulci în același timp. Le-am hidratat și le-am folosit la o porție de paste cu sos alb. Contrastul de culoare și gust a fost perfect. Îmi plouă în gură când îmi amintesc gustul! Mâine repet rețeta, prea bune au fost!

10. Funghi porcini. Aceste ciuperci deshidratate sunt un produs 100% natural preparat din ciuperci uscate. Eu una iubesc ciupercile, mi se par fascinante. Îmi place să le mănânc, să le fotografiez, să le studiez. Pot fi folosite la prepararea de omlete, risotto cu ciuperci sau alte mâncăruri. Li se simte aroma prin ambalaj, atât de faine sunt.

11. Peperoncini umpluți cu ton și capere. Am lăsat pe ultimul loc produsul meu preferat. Aș mânca zilnic fără să mă satur, fără exagerare. Este un fel de cireașa de pe tort, o mini vedetă al oricărui platou sau preparat. Este perfect de iute, perfect de sărat, de acru şi perfect de bun. Este un preparat sofisticat, migălos și ușor de introdus în orice aperitiv sau mic dejun. Cum ziceam… dragoste la prima degustare!

Așa cum spuneam, produsele sunt încercate, degustate și au trecut deja prin mai multe rețete. Sunt mulțumită de ele, îmi oferă un plus de culoare, gust și mă inspiră. Toate produsele primite pentru testare le consider foarte bune, sunt exact pe gustul meu. Am preparat cu ele niște platouri grozave și… mai urmează!
Bruschete cu pate de anghinare si de rosii deshidratate pe pat de salata Salata caprese cu ulei de masline cu trufe și sandwich cu pastă de roșii deshidratate Paste cu sos alb și rosii deshidratate Salata de ton cu dovlecel prăjit
Buon appetito!
Hei, dacă crezi și tu în dragoste la prima degustare este cazul să încerci aceste produse Casareccio. Ți-am zis deja că produsele sunt BIO? Ahh, nu?! Nu-i nimic tocmai ai aflat acum!
Aici găsești mereu multă inspirație și super idei culinare, by Emilia Fotografiază și aici o rețetă de bruschete tricolor geniale.