FOOD

Mingiuţe vesele cu biscuiți și mix semințe

Nu știu dacă vouă vi se întâmplă, dar eu mi-am închipuit o rețetă și apoi am pus-o în practică. Mă tot gândeam să prepar niște bombonele aromate, dar altfel, să aibă amprenta mea diferită și iată că le-am preparat. Ele sunt MINGIUȚELE CU BISCUIȚI ȘI MIX SEMINȚE

Sunt atât de bune încât datorită blogului și rețelelor de socializare pot împărtăși și cu voi această rețetă. Vă invit să le degustați din privire și să le puneți și voi apoi în practică la voi acasă.

Iată ce ingrediente am folosit pentru această rețetă:

 • 200 g biscuiți Petit Beurre 
 • un plic cu budincă ciocolată 51gr
 • 40 g cacao neagră
 • 1 lingură gem de coacăze negre
 • 150 g mix semințe/alune/nuci
 • 50 g nucă cocos
 • ornamente colorate
 • 5 linguri zahăr
 • 500 ml lapte
 • esență rom

Mod de preparare

 1. În primul rând am pus mixul de semințe/nuci/alune (semințe de floarea soarelui, de dovleac, caju, nuci, alune de pădure) în tava de copt a cuptorului pentru aproximativ 7-8 minte până s-au rumenit puțîn. Cu ajutorul unui prosop de bucătărie am decojit alunele de pădure de coaja neplăcută.
 2. Între timp am rupt cu mâna biscuiții în bucăți mici într-un bol încăpător.
 3. Când semințele s-au rumenit, le-am mărunțit la blender și le-am adăugat peste biscuiții mărunțiți.
 4. Am pregătit conform instrucțiunilor de pe plic o budincă de ciocolată (pudding premium cu aromă de ciocolată belgiană), respectiv am pus 500 ml lapte pe foc, compoziția plicului am amestecat-o cu cele 5 linguri cu zahăr și puțin lapte. Când laptele s-a încins bine am adăugat amestecul de pudding și am amestecat până s-a închegat.
 5. Pudinca caldă am adăugat-o în bolul cu biscuiți și am amestecat bine. Am adăugat gemul de coacăze negre. Am folosit acest gem pentru că la frigider se întărește ajutând astfel la formarea compoziției și pentru că este acrișor și foarte frumos colorat. Am pus de asemenea și esență de rom din abundență și cacao. Am omogenizat bine toate ingredientele.
 6. Am pus folie peste vas și am dat la frigider pentru aproximativ o oră.
 7. După ce compoziția s-a răcit am format biluțe din compoziție și le-am tăvălit prin cocos/ornamente colorate. A rezultat o farfurie plină cu bomboane vesele și aromate, numai că la început dispăreau pe măsură ce le puneam în farfurie. 🙂 Nu am făcut nicio magie, doar erau copiii prin preajma. 🙂 Bomboanele se pun înapoi la frigider pentru a fi și mai răcoroase și a-și păstra forma.

Puteți adaugă și un alt mix de semințe dacă doriți, au am folosit ce am avut deja cumpărat. Combinație de budincă cremoasă, biscuiți și mixul de semințe este unul foarte potrivit, iar când mai simți și gemul de coacăze negre, închizi ochii pentru a te concentra mai bine pe gustul lor bun. Mmm și esența de rom, magie!

Rețeta video

Vă recomand cu încredere să le pregătiți, sunt un magnet pentru copii și nu numai! 🙂

Lasă un răspuns