FOOD

Dulceaţă de ardei iuţi

Este prima dată când încerc această rețeta și sunt foarte mulțumită de rezultat. Am folosit pentru această dulceață o cantitate mică de ardei iuți, nu am vrut să ne ia gura foc când o folosim. Chiar dacă nu am folosit foarte mulți ardei iuți a ieșit oricum destul de iute.

Îmi pare rău că nu am mai preparat până acum această dulceață, mi se pare perfectă cu friptură sau cartofi prăjiți. Este foarte gustoasă și contractul între arome este extraordinar. Menționez de asemenea că deși am folosit și ardei iuți verzi, aceștia nu au afectat coloritul final, ba din contra, mi se pare că arată mult mai bine și mai interesant exact așa cum este.

Ingrediente

  • 70g ardei iuți (roșii și verzi)
  • 230g ardei capia
  • 250g oțet de vin
  • 250g zahăr alb

Mod de preparare

  1. În primul rând am cules ardeii și i-am spălat bine. Toate legumele folosite sunt din grădina proprie. Le-am curățat de semințe și nervuri. Ardeii iuți nu i-am curățat de semințe, i-am lăsat așa. Toți ardeii i-am tăiat mai mic din cuțit pentru a putea și zdrobiți mai ușor ulterior.
  2. Am pus pe foc oțetul și zahărul și am lăsat la fiert aproximativ 10 minute. Între timp am pasat bine ardeii cu blenderul.
  3. Când zeama a început să se îngroașe puțin am adăugat pasta de ardei. Am amestecat bine să nu se prindă de vas iar când compoziția a scăzut și a început să fie legată am dat vasul la o parte de pe aragaz. 
  4. Dulceața s-a închegat după aproximativ 20 minute de fiert la foc rapid. Am pus compoziția fierbinte în două borcane mici pe care le-am întors invers. Fiind un sos picant și foarte concentrat, ne va ajunge cu siguranță o perioadă îndelungată.

Notă

Dacă aveți o cantitate mai mare de ardei puteți dubla sau tripla rețeta. După părerea mea, consistența sa este ideală, la fel și gustul și recomand cu mare drag această rețetă.

Rețeta video

Hai că nu-i atât de iute!!! Mmm, ce gust minunat! Și ce culoare frumoasă!

Lasă un răspuns