FOOD

Clătite cu cacao și umplutură de frișcă cu pere

Tu ce mănânci dulce la prânz? Ce zici de o porție de clătite, dar nu orice fel de clătite, ci unele puțin mai speciale?

Îți propun să încerci clătitele cu cacao, sunt savuroase. Eu am ales să le prepar o umplutură de frișcă cu pere zemoase, pentru că le abandonase toată lumea și erau #denearuncat.

Clătitele cu cacao

Iată ce ingrediente am folosit eu și cum se prepară:

  • 200 gr făină, 
  • 2 linguri cacao,
  • 3 linguri zahăr, 
  • 250 ml lapte,
  • 4 ouă, 
  • 40 g unt topit,
  • un praf de sare, 
  • 8 gr zahăr vanilat Burbon, 
  • 200 ml frișcă dulce lichidă 
  • 4 pere

Mod de preparare

  1. Într-un bol încăpător am pus făina cernută, cacaoa și zahărul pe care le-am amestecat cu un tel.
  2. Am adăugat apoi cele două ouă, untul topit, praful de sare și zahărul vanilat burbon. Am amestecat și am adăugat laptele, l-am încorporat și apoi am adăugat și apă minerală. Am omogenizat totul foarte bine și am început să formez clătitele.
  3. Am uns tigaia cu ajutorul unei pensule îmbibate în puțin ulei și am pus câte un polonic cu compoziție. Am întors clătitele și pe cealaltă parte. Pe fiecare parte o clătită stă în tigaie cam 2-3 minute, depinde de cât este de puternic focul. Este bine să pregătiți clătitele cât mai subțiri. Din ingredientele menționate mie mi-au ieșit 13 clătite.
  4. Am bătut frișcă lichidă cu ajutorul unui mixer. Am curățat perele de coajă și le-am tăiat în cuburi mici.
  5. Am umplut clătitele cu frișcă și bucăți de pere și le-am împăturit de 2 ori. Am servit cu zmeură, pentru un plus de culoare și am ornat cu ciocolată lichidă. Sunt delicioase!

Notă

Pentru un rezultat bun, frisca lichidă trebuie ținută în prealabil la frigider.

Vă las aici și rețeta video:

sănătate

Asociați întotdeauna fructe cu deserturile prăjite, coapte pentru un plus de fresh și sănătate.

Pe curând!

Lasă un răspuns