FOOD

Supă cremă de roșii cu paste alfabet

Iubesc supele și ciorbele, sunt sănătoase înainte de toate, hidratante și foarte gustoase. Locuind la țară și având grădină proprie ajungem destul de rar la cumpărături, în plus, de multe ori nu vreau pur și simplu să cumpăr nimic de mâncare de la magazin pentru că știu că grădina noastră ne oferă toate legumele și fructele de care avem nevoie.

Zilele trecute am pregătit pentru copii dar nu numai, o supă cremă de roșii cu legume și paste alfabet. A ieșit atât de bună încât este păcat să nu o împărtășesc cu voi! Roșie, cremoasă, paste alfabet din abundență, numai bună pentru format câteva fraze în burtică! 🙂 Smântâna nu a lipsit nici ea din peisaj, sunt prietene bune! Eiiii, bine și floarea a apărut în fotografie, a zis ca este fotogenică și vrea să devină și ea vedetă alături de această minunată supă.

Pentru această supă, într-o oală cu capacitate de 2,5 litri, am folosit următoarele ingrediente:

  • 6 roșii mari
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia mare
  • o bucată mică de sfeclă roșie
  • o bucată de dovlecel
  • un cartof
  • o ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • 5 linguri cu paste alfabet
  • 2 linguri ulei
  • 5 căni cu apă
  • pătrunjel

Și am pregătit-o așa:

  1. Am pus la fiert într-un litru de apă morcovii, ceapa, usturoiul, cartoful, ardeiul capia, sfecla și dovlecelul la fiert într-un litru de apă. Legumele le-am lăsat întregi sau tăiate în bucăți mari. Oricum urmează a fi pasate la blender și nu trebuiesc mărunțite.
  2. Am curățat roșiile de coajă și le-am tăiat bucăți mari. Le-am pus deoparte.
  3. Am lăsat legumele la fiert aproximativ 20 minute după care am adăugat și roșiile. Am lăsat la fiert pentru încă aproximativ 20 minute.
  4. Am oprit focul și am lăsat puțin oala deoparte să se răcească după care am blenduit bine direct în oală toate legumele.
  5. Am pus din nou pe foc, am potrivit de gust și am adăugat pastele alfabet. Am mai fiert pentru 5 minute, am adăugat cele 2 linguri cu ulei, am adăugat pătrunjel tocat și am stins focul.
  6. Am servit fierbinte cu smântână grasă și cu multă poftă.

Sfaturi utile: dacă doriți supa mai subțire mai puteți adăuga apă clocotită până la consistența dorită. De asemenea, pastele alfabet pot fi înlocuite cu fidea fină sau alte paste făinoase fine.

Vă pot garanta că supa este delicioasă iar noi, adulții, am mâncat chiar două porții. O supă ușoară, de vară, dar consistentă în același timp. Pentru copii această supă a fost un succes, culoarea aprinsă și pastele sunt o combinație irezistibilă la noi acasă.

Mă bucur că am împărtășit cu voi această rețetă și sper să o preparați și voi.

Pe curând!

Emilia

Lasă un răspuns