FOOD

Suc de roșii fără conservant

Sucul de roșii îl folosesc la aproape orice mâncare. Ciorba, pastele, tocanele sunt minunate cu un suc de roșii natural, de casă, fără conservanți și alte chimicale. Mi se pare fantastic să știi ce mănânci și să prepari totul cu mâna ta! Am preparat suc de roșii cu roșiile mai moi din grădina și cu câțiva ardei capia. Am avut două soiuri de roșii prunişoare, foarte coapte dar mai tari și roșii Rila, clasice, rotunde mari și zemoase. Nu a rezultat o cantitate mare, dar voi prețui fiecare picătură!

Iată cantităţile folosite de mine:

  • 4 kg roșii 
  • 1 kg ardei capia
  • 1 lingură mare cu sare
  • 2 lingurițe zahăr

Mod de preparare

  • 1. Am spălat roșiile, le-am tăiat bucăți mari și le-am pus într-o oală încăpătoare. Ardeii capia i-am spălat, le-am scos cotoarele și semințele, i-am tăiat bucăți mari și i-am adăugat peste roșii. Am pus totul la fiert până s-au înmuiat bine.
  • 2. După ce au fiert cam 25-30 minute am oprit focul. Am lăsat puţin la ”răcorit” apoi am băgat blenderul vertical în ele. Le-am pasat bine.
  • 3. Compoziția am dat-o putin câte putin printr-o sită fină pentru a elimina pielițele și semințele de la roșii. Este o procedura mai migăloasă, dar sosul rămâne curat și frumos după această procedura. Semințele fermentează și sunt șanse mari să strice bunătate de suc dacă rămân în compoziție.
  • 4. După ce a rămas numai pulpă fină, am mai pus la foc pentru încă aproximativ 15 minute. Am amestecat des pentru a nu se prinde de fundul vasului. Am adăugat sarea și putin zahăr.
  • 5. În sticlele spălate bine și sterilizate am turnat sosul de roșii fierbinte și am închis imediat cu capac. Am pus sub pături și am lăsat să se răcească lent. A două zi le-am pus în cămară la roc răcoros și întunecat. Le voi folosi primele pentru că nu am adăugat conservant și există mici riscuri de a se strica.

O minunăţie colorată şi sănătoasă! 👌

Lasă un răspuns