FOOD

Pastă de ardei capia

Pasta de ardei este o minune atunci când gătești des. Având copii destul de mici, gătesc simplu, pentru că încă sunt obișnuiți cu mâncare cât mai tradițională, ciorbe, tocane etc. O lingură de pastă de ardei capia schimbă culoarea mâncării considerabil, o face mai frumoasă și mai gustoasă. 

Pastă de ardei chiar nu am găsit în comerț până acum și aleg să o prepar eu singură. Pasta am preparat-o cu ardei exclusiv din grădină, imperfecți, nestropiţi, 100% bio. Așa imperfecți și nici prea îngrijiți cum au fost, am făcut o pastă extrem de colorată și delicioasă.

Pentru pasta de ardei am folosit:

  • 1.5 kg ardei capia
  • sare
  • 60 ml ulei

Mod de preparare:

  1. Ardeii i-am spălat foarte bine, i-am curățat de semințe și nervuri. I-am tăiat mai mic din cuțit și i-am pasat bine cu blenderul.
  2. Am pus uleiul în oală și am adăugat ardeii pasați. Am lăsat la foc mediu și am amestecat constant îl vas pentru a nu se prinde. Compoziția a fost destul de groasă încă de la început și nu a trebuit să fiarbă foarte mult. În aproximativ 20-25 minute pasta s-a îngroșat și ardeii s-au pătruns. Am adăugat sare și am oprit aragazul.
  3. Pasta fierbinte am pus-o în borcane. Din compoziția menționată au rezultat două borcane de 720g.
  4. Am pus borcanele invers după ce le-am pus capacele și le-am acoperit cu o pătură pentru a se răci încet. Le voi pune apoi în cămară, la loc răcoros și întunecat.

Îmi place să prepar de mână lucruri sănătoase pentru familia mea. Este păcat să irosesc legumele pe care ni le-a oferit pământul, le consider o minune. Agricultura nu este treabă ușoară și apreciez tot ce crește din pământ. Din grădina noastră am făcut lucruri mici, puține, dar minunate, nu folosim îngrășăminte și nici nu am stropit plantele cu chimicale. Nu avem culturi fantastice și nici nu ne pricepem foarte tare la treaba asta, de multe ori doar plantăm și culegem, nimic mai mult. Nu am forță infinită și timpul nu ne ajunge să le facem pe toate.

Reţeta video:

Sper că v-am inspirat cu rețeta mea simplă, iar dacă aveți chiar și o mână de ardei, sau alte legume naturale, folosiți-le așa cum se cuvine, ca pe un dar.

Lasă un răspuns