FOOD

Cobbler cu piersici

Ce zici de o combinație fatală? Piersici zemoase și un blat crocant ca un biscuit. Separat sunt minunate, dar împreună sunt fatale, acesta este Cobbler cu piersici! Și nu, nu este Crumble, acela este puțin diferit.

Cobbler este un desert cu fructe coapte și aluat fraged, așezat fără pretenții, ba chiar oarecum neglijent, ca niște petice deasupra lor. În traducere din engleză, cobbler înseamnă cizmar, cârpaci. Am vizionat mai multe rețete de cobbler, unele variante sunt cu aluat moale și preparate cu lapte, dar eu am ales o altă variantă.

Crumble și Crisp conțin doar faină, zahăr și unt și uneori fulgi de ovăz. 

Acest desert este perfect pentru această perioadă când piersicile, nectarinele, caisele și prunele abundă piețele. Eu am cules piersicile din gradină chiar înainte să prepar acest desert. Este foarte simplu de preparat chiar și pentru cei mai puțin pricepuți în bucătărie. Fiind un desert fără pretenții și mai rustic, este chiar indicat să nu arate foarte bine aranjat.

Iată cum am preparat eu Cobblerul cu piersici:

Pentru parte cu fructe:

 • 10 piersici bine coapte (dar pot fi puse și mai multe)
 • 70 grame zahăr brun pentru fructe și
 • o linguriță amidon de porumb
 • zeama de la jumătate de lămâie

Pentru aluat:

 • 100 grame zahăr brun
 • 350 g făină albă
 • 120 g unt gras
 • un vârf de cuțit de praf de copt
 • 100 ml sana (puteți înlocui și cu alt lactat)
 • un praf de sare
 • esență de vanilie

Și l-am preparat așa:

 1. Am tăiat piersicile în felii. Eu am lăsat pielea piersicilor, dar dacă doriți, o puteți elimina. Piersicile trebuie să fie bine coapte și zemoase. Eu am avut piersici din gradină, abia coapte și nu au fost foarte suculente din păcate. Piersicile își vor lăsa zeamă și trebuie folosită toată.
 2. Peste piersici am adăugat zahărul brun și le-am lăsat puțin să se înmoaie. Am adăugat apoi o linguriță cu amidon de porumb și zeama de la o jumătate de lămâie. Piersicile sunt prea dulci iar zeama de lămâie veți vedea că este perfectă în această combinație.
 3. Am pus pur și simplu fructele într-o tava rotundă de cuptor și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 10 minute (se pot căli și în tigaie în loc să le băgați la cuptor).
 4. Între timp am pregătit aluatul. Într-un bol am cernut făina, am adăugat untul nu foarte moale și praful de copt. Am amestecat bine cu mâinile până compoziția a avut o consistența nisipoasă.
 5. Am adăugat zahărul, cele 100 ml de sana și praful de sare. Aluatul a deveni mai moale dar totuși nelegat.
 6. Am adăugat compoziția sfărâmicioasă peste piersicile fierbinți și am dat la cuptor pentru aproximativ 35-40 minute la 180 grade.

Mirosul acestei prăjituri este divin, invadează toată casa și simțurile. Copiii au apărut în bucătărie chemați de miros și nu mai aveau răbdare să mănânce. 🙂 De preferat este să fie servită când se răcește. I-am servit pe ai mei nerăbdători cu câte o porție de cobbler cald și o cupă de înghețată alături. Am mai mâncat și direct din tavă, că așa se poartă! 🙂

Vă invit să vă abonați și la canalul meu de youtube!

Lasă un răspuns