FOOD

Brioşe aperitiv cu roşii deshidratate

Brioșele, aceste minunate gustări, dulci sau sărate, ușor de mâncat, de transportat, pachet perfect pentru școala, serviciu sau picnic. Pot fi servite de asemenea și la petreceri pentru copii fiind sănătoase și ”prietenoase” chiar și cu copii mai mici sau foarte mofturoși.

Azi am pregătit brioșe aperitiv cu roșii deshidratate pentru familia mea. I-am așteptat la micul dejun cu ele fierbinți și le-am servit alături de roșii abia culese de gradină. A fost un mic dejun minunat, lejer și sățios.

Vă invit să pregătiți și voi, sunt simplu de făcut, delicioase, un mod subtil de a le da copiilor să mănânce la micul dejun atât lactate, cereale, proteine și legume în același timp. În plus, puteți folosi ce aveți în frigider de nearuncat (diverse mezeluri dacă mâncați, o legumă începută și neterminată, o conservă uitată într-un colț etc.)

Iată ce ingrediente am folosit eu:

  • 300 g faină
  • 7 g praf copt
  • 30 g roșii deshidratate
  • 40 g porumb dulce din conservă
  • 1 buc ardei capia mic
  • 30 g piept de pui afumat
  • 8 buc ouă prepeliță (echivalentul a doua oua de găină)
  • 80 g unt topit
  • 250 ml sana
  • 100 g mozarella rasă

Mod de preparare

  1. Am început prin a cerne faina într-un bol încăpător peste care am pus praful de copt și ouăle. Am tăiat subțire pieptul de pui afumat, roșiile deshidratate și ardeiul capia și le-am adăugat și pe ele în bol. Am pus și porumbul din conservă scurs de zeamă. Am adăugat apoi și untul topit, mozarella rasă și sana. A ieșit o compoziție umedă și lipicioasă pe care cu ajutorul unei linguri pentru înghețată am pus-o în formele pentru brioșe. Au încăput perfect în cele 12 forme de brioșe pe care le am.
  2. Am pus brioșele în tava de copt și am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180 grade. Sunt delicioase, pufoase și simplu de preparat.

Evident, puteți ”jongla” cu ingredientele, pentru mine aceasta a fost combinația perfectă. Roșiile deshidratate mi se par minunate în aceste brioșe. Mozarella o puteți înlocui cu cașcaval, puteți folosi ardei copti, măsline, diverse mezeluri, ciuperci, mazăre la conservă etc.

Rețeta video aici:

Vă mulțumesc pentru atenție!

Lasă un răspuns