FOOD

Bomboane Raffaello făcute în casă

Bomboane Raffaello home made

Mmmm, iubesc acel gust aerisit, cremos, dulce, pufos și plin de nucă de cocos al bomboanei Raffaello, preferata mea! Și da, am reinterpretat-o puțin și am preparat-o și eu acasă. Nu este greu deloc de preparat, în plus vă pot ajuta și copiii. Ai mei copii mă întreabă zilnic ce mai pregătim dulce și caut mereu soluții să fie preparatul cât mai sănătos, mai gustos și mai simplu de preparat. Cu bomboanele astea i-am dat pe spate! 🙂 Trebuie doar puțină răbdare și îndemânare alături de următoarele ingrediente:

  • un plic praf de budincă cu gust de ciocolată albă și alune de pădure de la Dr. Oetker
  • 500 ml lapte (pentru budincă)
  • 5 linguri zahăr (pentru budincă)
  • 150 grame nucă de cocos fulgi (pentru compoziție)
  • 60 grame nuca cocos pentru ”tăvălit” bomboanele
  • 30 alune de pădure prăjite sau migdale prăjite

Etapele preparării:

  1. Mai întâi de toate pregătim alunele de pădure. Eu am folosit alunele de anul trecut din gradina proprie (da, avem așa ceva 🙂 ) și a durat mai mult până le-am spart de coaja tare. Miezul l-am pus la cuptor pentru câteva minute până s-a rumenit puțin. Am pus apoi alunele într-un prosop de bucătărie și am scos cojile în plus.
  2. Am pregătit budinca conform instrucțiunilor de pe plic cu cei 500 ml lapte și zahărul.
  3. Imediat ce am dat budinca de pe foc am adăugat fulgii de nucă de cocos și am amestecat totul foarte bine. Am lăsat să se răcească cu o folie de plastic deasupra apoi am dat la frigider pentru aproximativ 2 ore.
  4. Am modelat apoi cu mâinile biluțe de compoziție în care am pun în interior și o alună de pădure rumenă.
  5. Am tăvălit biluța formată prin nucă de cocos și am pus deoparte. Am dat apoi toate biluțele la frigider, nu înainte de a mânca aproape jumătate din ele. 🙂

Sfaturi utile: Pentru a fi mai ușor puteți folosi migdale la pungă pe care să le rumeniți sau nu în cuptor. De asemenea, budinca pe care am folosit-o eu mi s-a părut perfectă și minunată, este albă și absolut delicioasă, dar puteți folosi altă budincă, de vanilie de exemplu. De asemenea se poate pregăti cu ea și Bounty de casă. Câteva bomboane am ales să nu le dau prin nucă de cocos, ci prin ciocolată neagră menaj topită și au ieșit niște bomboane fantastice.

Ador să mă joc cu preparatele, să inventez și interpretez rețete în felul meu. Uneori îmi ies niște preparate magice, din cauza asta mi-am făcut anul asta acest blog, să nu păstrez numai pentru mine ideile bune.

Vă mulțumesc că îmi sunteți alături și nu uitați să vă abonați, găsiți în meniul din dreapta o căsuță unde vă puteți abona, așa nu pierdeți nicio creație de-a mea. 🙂

Cu drag,

Emilia 🙂

Lasă un răspuns