FOOD

Batoane Bounty preparate acasă

Nu știu care este desertul vostru preferat când vine vorba de ciocolata din comerț, dar al meu este clar batonul Bounty. Iubesc combinația de ciocolată cu cocos, iar dacă este ciocolată neagră, cu atât mai mult! Și încă un lucru care îmi place este să imit diverse produse din comerț și să le prepar în casă. Așa știu ce mănânc și uneori rezultatele sunt surprinzător de bune. Ce ziceți și voi de aceasta provocare, nu sună bine? 🙂

Iată ce am folosit eu pentru 12 bucăți de batoane Bounty:

 • 1 buc budincă vanilie (din care vom folosi doar jumătate)
 • 1 buc caisă
 • 3 linguri zahăr
 • 100 g ciocolată neagră menaj
 • 1 linguriță ulei de cocos
 • 500 ml lapte
 • 70 g fulgi de cocos

Mod de preparare

 1. Tăiem bucățele mici o caisă. Pregătim conform instrucțiunilor de pe plic o budincă de vanilie iar când punem laptele la fiert adăugăm în el și bucățelele de caisă. Adăugăm și cele 3 linguri cu zahăr. Caisa fierbe foarte repede și nu trebuie sa așteptați în mod deosebit să fiarbă laptele mai mult, pregătiți budinca în mod obișnuit.
 2. Folosim doar jumătate din budinca peste care adăugam fierbinte fiind fulgii de cocos și amestecăm bine. Dăm amestecul la frigider pentru minim 30 minute.
 3. Punem ciocolata la topit la baie de abur împreună cu o linguriță mică de ulei de cocos. O lăsăm deoparte și o folosim când nu este fierbinte și foarte fluidă. Așa se va depune mai multă pe fiecare bucată de compoziție.
 4. Formăm apoi cu mâna umplutura în baghete lunguiețe și le punem deoparte. Tăvălim fiecare bucată prin ciocolata caldă și le punem deoparte. După ce terminăm toate bucățile de dat prin ciocolată, cu un cuțit (sau furculiță) atingem de câteva ori suprafața cu ciocolata ca și cum am brăzda o baghetă de pâine, așa se formează la suprafață forma aceea specifică batoanelor Bounty.
 5. Le dăm apoi la frigider pentru minim o oră jumate sau chiar peste noapte. Sunt delicioase!

Sfaturi:

În mod obișnuit rețeta se face cu lapte condensat, dar și budinca este o variantă foarte bună, poate chiar mai bună și mai gustoasă. Caisa este facultativă, eu am pus-o pentru puțin contrast și culoare. De asemenea, deși eu am format batoanele cu mâna, voi puteți răsturna compoziția într-o tavă întinsă și după ce stă la frigider poate fi porționată cu cuțitul. Legat de plicul cu budincă, am am pregătit tot plicul și am folosit jumătate, puteți prepara din start doar jumătate din plic sau puteți majora celelalte cantități (ciocolata neagra, fulgi de cocos) și să faceți porție dublă de Bounty. Oricum se vor mânca rapid! 🙂 Eu am avut doar un plic de 70 g de fulgi de cocos, dacă aveam o cantitate mai mare sigur făceam mai multe batoane Bounty.

Personal, sunt mulțumită de rezultat, cu un buget foarte mic și cu câteva ingrediente am făcut ciocolățelele mele preferate acasă. În plus, copiii au fost foarte încântați de ele, au mâncat mai multe bucăți, nu sunt grețoase, doar că s-au cam murdărit pe mâini de la ciocolată, dar nu-i de rău, s-au lins pe degete! 🙂

Batoane Bounty de casa

1 gând despre „Batoane Bounty preparate acasă”

Lasă un răspuns