FOOD

Vinete la cuptor în stil grecesc

Când mergem în Grecia am un preparat pe care trebuie să îl savurez de fiecare data: vinete la cuptor. Îmi plac atât de mult și arată atât de bine încât salivez instant cu gândul la ele. Unde mai pui ca pentru mine au gust de vacanță și priveliște către apa limpede și cristalină.

Este un preparat foarte simplu de realizat, este gata în scurt timp, este de sezon, delicios. În Grecia am dat pe o porție 10 euro, preparată acasă are un preț minuscul, dar un efect maxim, așa ca merită toată ”investiția”. Nu mai stați pe gânduri, dacă aveți vinete disponibile, e musai sa le preparați și în greek style, nu o să vă para rău deloc!

Dificultate: Ușoară; Porții: 3; Gata în: 50 minute.

Ingrediente:

  • 3 vinete
  • ulei de măsline
  • sare
  • condimente (piper, cimbru, oregano, usturoi, roșii deshidratate etc.)

Vinetele se spală și se taie în jumătăți pe lungime. Se așează pe foaie de copt în tava întinsă a cuptorului. Se crestează adânc cu cuțitul în asa fel încât să iasă niște pătrățele. Se adaugă pe fiecare dintre ele, după gust, ulei de măsline, sare și condimente, eu am folosit cimbru, piper, roșii deshidratate cu usturoi și oregano și un alt mix de condimente din râșniță. Aveți grijă să intre bine condimentele printre spațiile create.

Se dă tava la cuptor pentru 30-40 minute la 180 de grade, până vinetele se înmoaie și se rumenesc frumos deasupra. Pot fi consumate perfect cu o friptură lângă sau simple, sunt delicioase în orice combinație vă place. În Grecia le-am servit și cu carne tocată cu roșii și brânza feta. Iubesc aceste legume și este păcat sa nu profităm la maxim de sezonul lor.

Hai la masa, vinetele în stil grecesc sunt gata! 🙂

1 gând despre „Vinete la cuptor în stil grecesc”

Lasă un răspuns