FOOD

Supă de roșii cu mini găluști

Supa asta de roșii este o improvizație a mea, sper că sunt proprietara acestei rețete pentru că nu m-am inspirat de la nimeni. O prepar de câțiva ani și am inspirat și pe ceilalți din familie. Copiii adoră această supă, este super bună, de sezon și sănătoasă. În plus, poate fi mâncată și mai rece nefiind o supă grasă. Sinceră să fiu, abia așteptam să se facă roșiile în curte să o prepar doar din ce avem noi în curte. Am folosit doar legume și ouă din producție proprie.

Deci iată ce se folosește la această supă (eu am folosit o oală mică):

  • 6 roșii medii coapte
  • 4 morcovi mici (sau 2 mari)
  • un dovlecel mic
  • o ceapă mare
  • 2 ouă
  • griș
  • sare
  • pătrunjel
  • puțin ulei

Am curățat și spălat bine morcovii, dovlecelul și ceapa și le-am tăiat în bucăți mare care le-am pus la fiert pentru aproximativ 15 minute. Între timp am curățat roșiile de coajă și le-am tăiat bucăți mari pe care le-am adăugat apoi peste celelalte legume. Am adăugat tot acum și sare. Nu am pus roșiile de la început în supă de frică să nu rămână tari celelalte legume. Am mai lăsat la fiert pentru aproximativ 15 minute.

Am dat apoi deoparte de pe foc și am băgat blenderul. Eu am un blender care poate fi folosit și la temperaturi înalte și nu a fost nevoie să aștept să se răcească supa să o pot pasa.

Am pregătit între timp găluștile din 2 ouă, sare, o lingură cu ulei și griș. Nu pot să spun exact cât griș am folosit pentru că le fac întotdeauna la ochi. Încerc de obicei cu furculița în compoziție și când urmele trase pe suprafață nu se modifică foarte tare înseamnă ca este bine. Am oprit focul și le-am pus pe rând. Am folosit o linguriță foarte mică să iasă găluștile mici și drăguțe. După ce am terminat de pus găluștile am pornit iar focul.

Focul trebuie să fie mic să nu se sfărâme găluștile. După 2-3 minute am întors găluștile și am pus capacul, am mai amestecat în ele din când în când. Când sunt aproape fierte (maxim 7-10 minute) le iau de pe foc și ele se umflă singure. Am pus verdeață (din păcate nu suficientă pentru că nu stau foarte bine la capitolul pătrunjel 🙁 ). Supa se va mai îngroșa după ce se vor umfla găluștile, dacă vreți o supă mai subțire, mai adăugați apă sau supă de carne. Am servit cu puțină smântână și cu muuultă poftă!

Sper că v-am inspirat și pe voi, dragilor. Vă asigur că este o supă delicioasă și copiii vă vor mulțumi pentru o asemenea masă. Și nu numai copiii!

Nu uitați, dacă folosiți preparatul meu și îl postați în social media să îmi dați tag la postare să mă bucur alături de voi de reușita acestui preparat. 🙂

Aici pagina mea de Instagram și aici pagina mea de Facebook.

Pe curând!

Lasă un răspuns