FOOD

Smoothie tropical

Pe căldura asta nu ne mai dorim altceva decât răcoare și ceva bun, ușor și plăcut de savurat, nu-i așa? Iar dacă arată ca în reviste e cu atât mai bine! Un smoothie extra răcoros, colorat și plin de vitamine este tot ce ai nevoie într-o zi toridă de vară. Unde mai pui că se pregătește foarte repede, important este să ai mereu fructe în congelator, câteva fructe necongelate și un robot de bucătărie puternic.

Pentru acest smoothie colorat și full de Vitamina C avem nevoie de:

  • 2 buc banane congelate
  • 100 g coacăze negre (congelate sau fresh)
  • sucul de la 3 portocale
  • 1 lingură miere
  • o mână cu cuburi de gheață

Modul de preparare este mai mult decât simplu și evident. Se adaugă toate fructele, mierea, sucul de la cele 3 portocale și gheața în robotul de bucătărie. Trebuie să fie un robot puternic care are capacitatea de a zdrobi gheață și fructele congelate, eu folosesc un Thermomix. Se amestecă totul până ajunge la consistentă dorită.

Puteți înlocui fructele sugerate de mine cum doriți în funcție de ce aveți deja disponibil. Puteți folosi caise, piersici, afine etc. După părerea mea e musai să folosiți banană congelată pentru că smoothie-ul devine mai cremos și mai dulce. De asemenea, puteți folosi și lapte vegetal sau puțin iaurt, depinde de gusturi. De asemenea, dacă nu aveți un robot de bucătărie foarte puternic, puteți pasa fructele necongelate și puteți adăuga la final cuburi de greață. Nimeni și nimic nu trebuie să stea în calea poftei noastre de smoothie, corect?

Pont: cu prima ocazie când aveți sfeclă roșie în casă, o puteți stoarce și păstra sucul în vasul de cuburi al congelatorului. Pentru a nu păta forma, am pus folie alimentară între suc și formă. De fiecare dată când pregătiți ceva ce are nevoie de un plus de culoare, scoateți minunea asta de culoare naturală din congelator și dați o saturație sănătoasă și frumoasă oricărui preparat! Eu am folosit un cub cu suc de sfeclă și pentru acest smoothie. Nu îi schimbă deloc gustul, ba din contră, este un plus de gust și culoare pe care îl adaugă oricărui preparat.

Lasă un răspuns