FOOD

Shakshuka în stilul meu

Am pregătit de câteva ori acest fel de mâncare și abia apoi am aflat că are și o denumire: Shakshuka. Are la bază roșii și ouă și lumea variază foarte mult în prepararea lui, așa cum este și firesc de altfel, fiecare îl adaptează în funcție de poftă și de ce are deja cumpărat în frigider. Este un preparat consistent și sățios, pentru acele dimineți când simți că vrei ceva cu adevărat delicios. Porumbul este opțional, noi suntem fani porumb și îl adăugăm în multe feluri de mâncare.

Dificultate: ușoară  Număr porții: o porție   Gata în: 15 minute

Iată ce am folosit pentru acest preparat:

  • 3 buc roșii 
  • 4 buc ouă de prepeliță 
  • 50 g porumb 
  • 1 buc ceapă 
  • 2 căței usturoi 
  • un praf de cimbru 
  • un praf de piper 
  • un praf de sare 
  • 50 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  1. Încingem bine tigaia cu uleiul. Tăiem roșiile cubulețe și ceapă și usturoiul și le punem la călit în uleiul încins. Se adaugă într-o parte și porumbul. Se poate curată coaja de pe roșii, eu le-am lăsat așa. Trebuie să stea la călit timp de maximum 5 minute.
  2. Facem 4 găuri cu paleta de bucătărie între legume și spargem oușoarele în acele locuri. Punem sare, piper, cimbru după gust sau alte condimente orientale. Rețeta originală include ardei iute și ardei roșu, dar noi preferăm să nu le folosim. Punem capacul pentru 2-3 minute la foc mic sau până s-a închegat albușul, gălbenușul este de preferat să rămână puțin moale.
  3. Se servește direct din tigaie pentru a nu strica aspectul. Merge foarte bine cu pâine prăjită și se poate rade și brânză deasupra.

Notă

Este un preparat foarte ușor de pregătit și te poate transforma în 10 minute în master-cheful bucătăriei. Vrei să-l mănânci la masă de prânz sau la cină, nu este nicio problema! Un lucru este clar, te vei ridică mai mult decât mulțumit/ă de la masă.

Hai la masă! 🙂

Lasă un răspuns