FOOD

Ciorba de legume cu zdrențe

O ciorbă te rog! La fiecare prânz și la aceeași masă. Da, ca de obicei, cu smântână și ardei iute. Daa, eu nu pot trăi fără ciorbă! Este sănătoasă, sățioasă și gustoasă. Această ciorbă de legume am pregătit-o doar cu legume din grădina proprie, așa că este o ciorbă bio, eco, cu vitamine și sănătoasă. Că să fie mai sățioasă am pus și drențe de ou în ea. Copiii adoră zdrențele din ciorbă și le ”pescuiesc” cu mare drag.

Ingrediente

  • 1 buc morcov 
  • 1 buc păstârnac
  • 1 buc ceapă
  • 1 buc ardei capia
  • 1 buc ardei gras mic
  • 1 buc dovlecel mic
  • 4 roșii
  • 400 ml borș
  • 3 ouă 
  • 2 cartofi
  • 1 legătură leuștean sau pătrunjel
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei
  • 3 l apă

Mod de preparare

  1. Curățăm legumele de coajă și le spălăm bine. Punem apa la fiert cu sare, cam jumătate din oală. Nivelul apei se va ridica când vom adaugă legumele și de asemenea vom adaugă și borșul la final, care înseamnă tot lichid.
  2. Punem în apă la fiert morcovii, păstârnacul, ardeii și ceapa tăiate cubulețe. După aproximativ 15 minute adăugăm dovleceii și cartofii tăiați cubulețe. După încă 15-20 minute adăugăm roșiile decojite și tăiate cubulețe, precum și borșul pus la fiert într-un vas separat pe aragaz. Potrivim de gust, adăugăm sare și ulei.
  3. Batem ouăle cu puțină sare și le adăugăm în ciorbă în fir subțire amestecând ușor în ciorbă. Oul se încheagă imediat și se formează așa zisele ”zdrențe”. Adăugăm și leușteanul tocat și stingem focul.

Ceastă ciorbă se poate servi chiar și rece având în vedere că nu este foarte grasă. Nouă ne place cu pâine de casă prăjită, smântână și ardei iute (soțul) sau ceapă roșie (eu și copiii). Poftă mare!

Lasă un răspuns