FOOD

Biscuiţi crocanți de vară

Salutare! Poate unii dintre voi evitați să coaceți vara din cauza căldurii, eu nu mă încadrez în această categorie. Dacă mă trosnește o poftă, trebuie să fac preparatul, e musai. 🙂 În plus coacerea biscuiților nu durează foarte mult.

M-am inspirat din mai multe rețete și am creat eu una numai a mea pe care v-o prezint cu bucurie pentru că biscuiții au ieșit delicioși.

Iată ce am folosit eu pentru acești biscuiți curajoși de vară:

 • 100 g unt gras la temperatura camerei
 • 30 g untură (dacă nu aveți sau nu vreți, folosiți în total 130 g de unt)
 • 1 ou mic
 • 80 g zahăr
 • 110 făină albă
 • 110 g fulgi de ovăz (eu am folosit fulgi mici)
 • 60 g ciocolată neagră menaj tăiată mic la cuțit
 • o lingura răzătură de lămâie
 • un vârf de linguriță de praf de copt
 • esență de vanilie
 • un praf de sare

Am amestecat foarte bine în primă fază unul, untura și zahărul (ar fi bine să fie zahăr pudră pentru a se incorpora mai bine) cu un mixer și am adăugat apoi oul. Am folosit apoi o spatulă și am adăugat făina, fulgii de ovăz, praful de copt, sarea, esența de vanilie și răzătura de lămâie. La final am adăugat ciocolata mărunțită și am amestecat-o și pe ea.

Am pregătit cuptorul, am pus foaie de copt pe tava întinsa a cuptorului și am pus din loc în loc cu ajutorul unei linguri compoziția de biscuiți. Aveți grijă că se va topi compoziția și trebuie lăsat loc suficient între ei. Cât timp se coace prima serie de biscuiți compoziția am lăsat-o la frigider. Biscuiții i-am copt la 180 grade timp de aproximativ 20 minute. În ultimă fază am setat cuptorul pentru încălzire în partea de sus pentru a prinde o culoare uniformă, am stat cu ochii pe cuptor să nu se ardă și rezultatul a fost acesta:

Din compoziția mea au ieșit două tăvi de biscuiți. Aveți grijă pentru că imediat ce-i scoateți din cuptor sunt extrem de fragezi. Eu i-am scos cu o spatulă și i-am pus pe o farfurie întinsă și i-am ținut puțin la frigider pentru a fi mai ușor de manevrat.

După ce i-am fotografiat ca pe niște vedete ce sunt, i-am pus în două pungulițe de hârtie și i-am pus frumos în frigider. Bine… ce a rămas pentru că am tot mâncat din ei. Sunt crocanți, ciocolătoși și înlocuiesc perfect orice dulce cumpărat din comerț. Cam asta este ideea mea, să ne satisfacem pofta de ceva dulce și foarte bun cu preparate făcute în casă. Știu ce mâncăm și asta este fantastic! Cred că aproape orice dulce din comerț poate fi încercat să fie preparat în casă, cu modificările corespunzătoare, evident. Știu că poate fi dificil dar mie îmi plac provocările culinare și cred că nu ar trebui să avem limite când vine vorba de sănătatea noastră dar și de poftele noastre. 🙂

Eu am preparat acești biscuiți inspirată de biscuiții digestivi pe care îi cumpără soțul câteodată. Săptămâna trecută am pregătit Nutella de casă, iar înghețata de casă e la ordinea zilei.

Voi ce bunătăți preparați acasă inspirați de dulciurile din comerț? 🙂

Lasă un răspuns