FOOD

Baton cu cereale pentru întreaga familie

Aveam ieri poftă de ceva dulce, afară 33 grade, dulciuri mai deloc prin frigider, puţină foame şi dorinţă de a face ceva healthy. Așa au apărut aceste batoane cu cereale. Am vizionat 2 clipuri pe youtube cu batoane, dar ambele erau preparate cu pudre proteice și alte nebunii nepotrivite pentru noi, așa că am schimbat aproape tot.

În stilul meu, pregătesc ceva pe loc și mai nou, am început să notez pe hârtie și gramajele folosite. Notez pe o bucată de șervețel, pe o bucățică de carton abandonată de copii în apropierea bucătăriei, important este că notez. 🙂

Nu știu dacă creează poftă la prima vedere, dar vreau să spun că sunt gustoase și sățioase iar copiii le-au apreciat mai mult decât mai așteptam. Și soțul (care este bucătar șef) mi-a zis: să o notezi și pe asta că iar uiți cum le-ai făcut și sunt excelente. :-))

De lângă bucățica mea de șervețel vă transmit rețeta:

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovăz (i-am măcinat mai fin înainte)
  • 2 banane medii ca dimensiune și nu foarte coapte
  • 50 g curmale (fără sâmburi, evident)
  • 2 linguri dulceață de coacăze negre
  • 170 g mix semințe (floare soarelui, dovleac și susan)
  • 30 g ciocolată neagră menaj 52% cacao
  • o linguriță mică cu ulei de cocos

În primul rând am pus semințele pe o tavă de cuptor cu foaie de copt pentru aproximativ 10 minute, adică până s-au rumenit frumos și miroseau apetisant.

Într-un robot de bucătărie am pus pe rând fulgii de ovăz mărunțiți dar nu foarte fin, bananele și curmalele și am mixat până s-au amestecat bine. Am mutat apoi compoziția din aparat într-un bol și am adăugat 2 linguri de dulceață de coacăze negre și mixul de semințe. Vă recomand să amestecați cu mâna, chiar dacă este puțin messy. Compoziția iese lipicioasă, umedă și se încorporează totul foarte bine. Sau puteți lăsa totul în robotul de bucătărie, însă trebuie să mixați în așa fel încât să nu zdrobiți semințele, doar să amestecați, depinde de robot.

Am pus totul într-o tăviță pentru chec foaie de copt și am aranjat frumos compoziția apăsând bine peste tot să nu rămână goluri pe interior. Am dat la frigider.

Am încălzit ciocolata la bain-marie împreună cu uleiul de cocos și am pus frumos peste compoziție. Puteți înlocui dacă nu aveți ulei de cocos cu ulei normal sau unt, sau puteți să nu mai puneți deloc. Puteți trasa doar niște jocuri și forme din ciocolată topită pe compoziție ajutați de o linguriță, nu trebuie neapărat uniformizată ciocolata așa cum am făcut eu.

Compoziția trebuie pusă la rece ca să poată fi tăiată frumos fără să se sfărâme. Eu am pus-o puțin la congelator pentru că toată lumea știa că prepar ceva, nu mirosea nimic din cuptor și totuși ei nu mănâncă nimic, așa că am grăbit cumva toată procedura. 🙂

Vă recomand aceste batoane, sunt mai gustoase decât vă imaginați. Semințele prăjite sunt minunate și desertul zic eu că este unul sănătos și perfect pentru toți membrii familiei.

Pe curând!

Lasă un răspuns