DESPRE MINE

10 lucruri care îmi plac | 10 lucruri care nu îmi plac | Leapșa

M-a invitat prietena și bloggerița Ramona care este deținătoarea randomprinviata.ro la această leapșa încântătoare. Cum îmi plac teribil de mult provocările abia aștept să vă povestesc.

Să defileze pe covorul roșu acele 10 lucruri care îmi plac mie cel mai mult!

 1. Cel mai mult în lumea asta îmi place fotografia! Iubesc să fotografiez orice lucru interesant, frumos, urat, din călătorii, zâmbete, tristețe, copii, obiecte, mâncare, animale… TOT ce este în jurul nostru! Am realizat până acum cred că milioane de fotografii iar o mare parte dintre ele au fost făcute publice pe diverse canale media (sunt social media manager de meserie 🙂 ) și m-am bucurat de o mare apreciere. NU sunt un fotograf profesionist deși am realizat și fotografii la evenimente am fost în calitate de amator, nu am făcut din asta o meserie. În ultima perioadă fac fotografii cu telefonul pentru că este foarte practic, pe el editez imediat și postez rapid. De fotografie nu mă pot sătura niciodată, e greu să vă spun ce simt și cât de mult îmi place să fac asta. Cred că voi face un articol separat doar cu acest subiect pentru că îmi este foarte greu să mă limitez la câteva cuvinte când vine vorba de subiectul meu preferat!
 2. Bucătăriei îi revine locul următor. Nu știu dacă se moștenește această dragoste, dar aș putea să stau toată ziua în bucătărie și de multe ori chiar am stat, și nu am stat degeaba, am gătit! Iubesc mâncarea și să o gătesc eu! Îmi place să îmi servesc familia și să se bucure lumea de ceea ce prepar. Iubesc mâncarea sănătoasă și sentimentul că ofer și copiilor mei ceva sănătos. Sper ca la rândul lor să gătească pentru copiii lor cu aceeași pasiune și implicare. Îmi place să grădinăresc și să simt că a ieșit ceva din pământ datorită mie. În fiecare an plantez pomi fructiferi și fac provizii de iarnă din ce culegem. Culeg rodul pământului cu o bucurie fantastică! Și pentru că bucătăreala merge bine cu fotografia, fotografiez o parte dintre preparate și le public.
 3. Iubesc zâmbetele! Ador să fiu în preajma oamenilor care zâmbesc. Sunt mereu în căutare de atmosferă plăcută și pace. Când este pace, prind aripi!
 4. Iubesc să călătoresc! Daaa, enorm de mult! Gândul unei călătorii planificate mă umple de nerăbdare să descopăr acel loc. Îmi plac amănuntele, detaliile, le vad peste tot pe unde mă plimb. Din călătorii mă inspir, mă încarc. Aș călătorii toată viața. Mă gândesc mereu că lumea asta este atât de mare și cel mai mare regret este că nu apuc să o descopăr pe toată. Avem atâta treabă pe Pământ și totuși suntem atât de legați de anumite locuri. Cred că lumea este puțin greșit gândită, ar trebui să fim mult mai mobili.
 5. Iubesc animalele. De când eram mică creșteam animale la bloc, pe covorul din fața ușii, în grădină, oriunde. Pur și simplu le ador. Mereu mi-a plăcut să fiu înconjurată de animale, în preajma lor mă simt EU. M-am uitat foarte mult la Animal planet în copilăria mea. Îmi place să le studiez comportamentul, să le descopăr cu adevarat.
 6. Iubesc să conduc! Sunt una cu mașina mea. Statul în casă mă chinuie. Sunt de părere că pereții ne servesc doar drept adăpost, în rest trebuie să fim peste tot. Ne-am născut să ne mișcăm, să fim activi, să descoperim. Mașina mă duce unde vreau, este călătoria mea în spațiu și nu pot să nu o ador! Îmi place să fiu la volan și să simt că lumea este a mea. PS: iubesc să conduc dar urăsc traficul din București 🙂
 7. Iubesc libertatea. Libertatea de a fi eu, de a mă plimba, de a face orice vreau când vreau, de a călători, de a nu da explicații. Nu mă consider un om liber, nici pe departe. Îmi vine în minte un citat trist, dar foarte adevarat: ”Omul s-a născut liber, dar pretutindeni este în lanțuri.”
 8. Iubesc să mă simt bine în pielea mea și să îmi placă cum arat. Sunt o mega pofticioasă și mâncăcioasă deci îmi este extrem de greu să mă mențin. Vreau pur și simplu să arăt bine până mor. Vreau ceva greșit?
 9. Iubesc social media. Da, chiar așa. Petrec mult timp pe telefon, îmi place să scriu, să conving, să promovez, să simt adrenalina postărilor. Îmi place competiția și să ies în evidență prin ceea ce fac. Am conturi pe multe canale și în general am mulți urmăritori. Câteodată chiar nu-mi vine să cred că mă urmărește atâta lume, sunt o timidă în realitate și dacă am fi face to face nu aș mai fi poate chiar în largul meu.
 10. Iubesc umorul. Daaaa, mult de tot! Ce am fi în viața asta fără umor? Umorul este o forță, are efecte magice. Are o putere imensă. Știu de glumă, îmi place să glumesc, îmi plac miștourile, nu sunt o supărăcioasă și cred că într-o viață anterioară am fost stand-up-er. :-))

Am cam transformat cele 10 lucruri care îmi plac în cele 10 lucruri pe care le iubesc! Nu pot să spun doar că îmi plac atâta timp cât le iubesc, pe bune! 🙂 Sunt atât de multe lucruri care îmi plac și citind îmi dau seama că parcă mi-au scăpat atât de multe!

Acuma urmează partea mai grea. Haideți să vedem pe covorul roșu și ce nu îmi place!

 1. Nu îmi plac tensiunile, nervii, certurile… Nu știu cum să ies din ele. Ne trag mereu în jos în viața asta și nu ar trebui să existe.
 2. Nu îmi place când primesc sfaturi de parenting de la persoane neavizate, sfaturi nesolicitate și răutăcioase.
 3. Nu-mi place când greșesc. Fie la serviciu, la cratiță sau oriunde. Este un sentiment groaznic când greșesc. Ies foarte greu din starea respectivă.
 4. Nu îmi place să fac curat și să strâng după toată lumea, deși asta fac non stop. Treburile casnice ne mănâncă viața, timpul și ar trebui eliminate! Nu știu cum, să inventeze cineva ceva mai repede, zău așa!!
 5. Nu îmi place să mă bălăcesc în apă rece. Apa rece mă paralizează, eu vreau să fie apa peste tot ca la Therme (nu intenționam să le fac reclamă dar așa s-a nimerit 🙂 ).
 6. Nu îmi plac oamenii care mint sau care nu se țin de cuvânt. Și sunt mai multi decât ar trebui să fie. Dacă ai zis o vorbă, tine-te nene de cuvânt!
 7. Nu îmi plac workaholicii. Sunt foarte mulți și distrug viețile celor din jur. Băgați-vă mințile în cap! Tiparul ăla de șef care insuflă și angajaților să facă la fel ca el/ea. Nu le admir, le compătimesc și sper să nu-mi mai apară în cale. Pe bune, mai trăiți și voi!!
 8. Nu-mi plac oamenii care se dau superiori. Suntem egali în lumea asta! Ne-am născut la fel, arătăm la fel… Oamenii aia care au sentimentul ăla că au mai mult decât tine, că au realizat mai mult, că sunt mai deștepti, că sunt alt rang, ca sunt mai bogați, că nu trebuie să-ți vorbească ei primii, că tu trebuie să-i saluți… Chestii de ranguri umane nu îmi plac. Deloc!
 9. Nu îmi plac puturoșii și leneșii! Sau cei care amână la nesfărșit să facă lucruri. Totul se face cât mai repede, acum dacă se poate. Îmi place să cred că sunt omul acțiunii, mă trezesc cu noaptea în cap zilnic de când mă știu și totul se face acum.
 10. Nu-mi plac tânțarii. Sunt unele dintre cele mai enervante creaturi de pe acest glob! Am niște ciupituri monumentale cu niște mâncărimi groaznice. Mi-ar trebui un guler cum au animalele după operație sau o cămașă de forță să nu mă mai scarpin.

Dragă Ramona, am dus leapșa mai departe! Acum pasez mai departe către Jurnalul unui tată sau oricui dorește și citește ce am scris.

Pupici cu sclipici!

Lasă un răspuns