FAMILIE

Treabă mare și treabă mică atunci când ești mămică

Sursa: Pixabay

O da, am văzut și atins la greu treabă mare și treabă mică pentru că sunt mămică. Ai mei copilași au 10 și respectiv 6 ani, dar asta nu înseamnă ca am uitat cum stă treaba cu ”treburile”. Al meu de 6 ani încă vrea să fie șters la treaba mare deși o perioadă s-a șters singur. Anul asta merge la școală și ieri în timp ce îl ștergeam m-am gândit că e vremea să cam schimbăm foaia (nu de hârtie igienică) la acest capitol.

Când erau mici doar eu îi schimbam, soțul fiind veșnic ocupat iar de fiecare dată când a încercat, i-a venit să vomite și nu se apropia, așa că a abandonat din start operațiunea monstrul. Sooo… monștrii au rămas exclusiv pe mâna mea, ce bucurie!! Am schimbat la greu, am mirosit la greu, am văzut toate tipurile… am văzut înainte și după, adică cum arată mâncarea în farfurie și cum arăta după. Știu, scârboasă treabă! Nu sunt o eroină, nu mă plâng, noi, toate mamele suntem!

V-ați gândit cam ce cantitate de caca vede și șterge o mamă? Dar cam câte scutece schimbă și cât timp i-a luat din viată să facă treaba asta nasoală? Îmi aduc aminte că prima grijă când mergeam la cumpărături erau scutecele, ele erau mereu primele pe listă. Am fost atât de fericită când copiii au crescut și au trecut la chiloței de copii mari!!!! Numai mamele pot înțelege asta.

Offf, ce vremuri. Sunt fericită că am scăpat de treaba asta mare dar am totuși așa o nostalgie. Nu îmi mai doresc copii DAR sora mea geamănă în maxim 6 săptămâni trebuie să nască. Are o burtă atât de mare și suntem atât de fericiți pentru ea! Este un bebe fetiță dorită și așteptată. Având în vedere că este ultima burtică din familie ne bucurăm și mai mult pentru ea. Suntem 3 frați și deja am bifat toți capitolul copii, ea este ultima. Acum se odihnește mult și așteptăm împreună marele moment. Chiar zilele trecute râdeam împreună și o luam cumva la mișto dacă e pregătită iar de schimbat scutece și de operațiunea monstrul. Îmi zicea că încă nu a făcut cumpărăturile și că urmează în curând. :-))

Ea e sor’mea geamănă cu o parte din verișori. Când ne întâlnim la părinți suntem cei mai fericiți! La aniversări nu avem nevoie de invitați, suntem suficienți să umplem locul. 🙂

I-am recomandat un site super cute cu hăinuțe și accesorii bebe de care am dat cu ochii întâmplător, este pe ultima sută de metri cu pregătirile. Ca orice mamă, vrea ce-i mai bun din lume pentru puiul ei și cum stă mai mult în pat, cumpărăturile le face online. I-am recomandat pe cei de la Zuluff.

Zuluff este prima marcă de scutece sustenabile românească (da, și eu am zis Woow!) – de unică folosință, cu fibre de bambus 100% naturale și fără chimicale. Moi și pufoase, parțial biodegradabile, scutecele sunt perfecte pentru părinții care își doresc o îngrijire naturală pentru pielea bebelușului lor. Sunt disponibile online pe www.zuluff.ro/și în toate magazinele dm și BebeTei din țară. Pe lângă scutece, pe site există o colecție de jucării naturale din cauciuc sau lemn și o colecție nou nouță de hăinuțe sustenabile din materiale organice pentru copii.

Am susținut întotdeauna producătorii români de orice fel. Sunt convinsă că este foarte greu să te faci remarcat pe lângă super mega branduri internaționale. Dacă am avut de ales, întotdeauna am ales brand românesc, ceea ce vă sfătuiesc și pe voi să faceți. Dacă nu-i susținem pe ai noștri, atunci cine să-i susțină? Cu siguranță sunt foarte buni, altfel afacerea nu ar rezista din start!

Apropo de amintiri, mi-am adus aminte de ai mei când erau mici. Fiică-mea odată când o schimbam mi-a făcut un caca direct în mână. Din când în când îi aduc aminte ca să o mai tachinez puțin și râdem în hohote de ea. :-)) Nu scapă de râs nici prințul care de mai multe ori a făcut pipi pe mine în timp ce îl schimbam. Bine… din același capitol și copiii au câteva povești împotriva noastră, dar astea nu pot fi spuse pe post. :-)))))

Glumele de genul asta au un haz aparte, deși la momentul respectiv sunt horror, nu-i așa? :-))

Lasă un răspuns