FOOD

Mousse MangoLia

Am pregătit ieri un desert pe care de câteva zile mi-l închipuiam. Cremos, ciocolătos, cu mango, care este unul dintre fructele mele preferate și cu o bază în care am pus Sheridan`s. Nu știu ce tip sunteți voi, dar la mine, atunci când gătesc, primează improvizația. Foarte rar respect rețetele, îmi place să le încalc de fiecare dată. Am gătit o perioadă fără niciun fel de cântar pentru că nu aveam.

Mi-e puțin cam greu să scriu detaliat rețeta acestui preparat, dar mă străduiesc să fiu cât mai precisă.

BAZA am preparat-o din:

 • două pachețele cu biscuiți digestivi
 • o căniță cu cereale din ovăz
 • 100 grame unt gras
 • 3 lingurițe zeamă de sfeclă roșie (pentru culoare)
 • o lingură Sheridan`s

Am mărunțit/amestecat totul la robot și am aranjat frumos în borcan și în casoleta copiilor (în casoleta copiilor am pus bază fără alcool, evident). Am dat la frigider.

Mousse-ul de ciocolată l-am preparat din:

 • 2 gălbenușuri
 • 3 albușuri
 • 200 g ciocolată neagră 52% cacao
 • 100 g unt gras
 • 60 g zahăr pudră vanilat
 • boabele de la o jumătate de rodie

Am pus la topit ciocolata împreună cu untul la baie de abur și între timp am bătut spumă cele 3 albușuri cu un praf de sare și cu zahărul pudră. Când s-a topit ciocolata și era încă pe baia de abur, am adăugat gălbenușurile și am amestecat bine. Am dat apoi deoparte și am adăugat albușul bătut spumă foarte densă. Trebuie amestecat de sus în jos, cu grijă să nu se lase albușul. Am adăugat apoi și boabele de rodie, am amestecat și am adăugat acest strat de mousse peste baza care a stat la frigider. După ce am aranjat am bagat iar vasele la frigider.

Mousse-ul de mango l-am preparat din:

 • un mango mare și foarte bine copt
 • o cutiuță cu frișcă vegetală lichidă dulce

Am pasat la blender fructul de mango și am bătut foarte bine cu mixerul frișca. Am amestecat apoi frișca cu piureul de mango și l-am adăugat peste cele două straturi. Am nivelat frumos și am băgat iar vasele la frigider. Pot fi consumate după aproximativ 2 ore.

Trebuie să recunosc că am stat la bucătărie pentru acest preparat vreo 3 ore. Durează destul de mult fiecare operațiune, plus că am refolosit unele vase și au trebuit spălate și șterse. Inițial bezeaua din motive necunoscute mie nu s-a bătut la robotul de bucătarie Thermomix și am luat-o de la capăt cu alte ouă și cu mixerul obișnuit.

Nu mi-e rușine să spun că mai și greșesc în bucătărie, dar o iau de la capăt. Sigur și cei mai mari bucătari fac greșeli. Important este să spui ce probleme ai întâmpinat astfel încât cei ce vor să realizeze preparatul tău să nu facă aceleași greșeli.

De unde vine numele preparatului meu Mousse MangoLia? În urma unei provocări pe pagina mea de Instagram mi-a fost sugerat acest nume și chiar mi-a plăcut foarte mult. Mango vine de la fructul folosit și Lia de la EmiLia și îi mulțumesc pe această cale pentru idee celui ce deține blogul Jurnalul lui Tată! 🙂

Îmi place să îmi răsfăț simțurile cu preparate la care visez. Realizați orice vă este poftă! Preparatele făcute în casă te pun serios la treabă, te consumă de energie dar sunt mai sănătoase și știi exact ce mănânci. Imaginația nu are limite, dar nici noi nu ne lăsăm mai prejos și le punem în practică, nu-i așa?

Zi dulce!

1 gând despre „Mousse MangoLia”

Lasă un răspuns