FOOD

Duo mousse la pahar: ciocolată și zmeură

Nu știu dacă a mai făcut cineva această combinație, probabil că da, nu m-am inspirat de la nimeni, decât puțin după ambalajul de la ciocolata menaj pe care o îndrăgesc. Potrivesc ingredientele după ce am disponibil, scot bagheta magică, spun o incantație numai de mine știută și gata noul preparat. Și a dispărut ca prin magie, dar după ce a stat în frigider vreo două ore. 🙂

Mousse-ul este un preparat fin, aerat, sofisticat și delicios. Pur și simplu am savurat fiecare lingură concentrată fiind pe gust și pe simțuri. Țin la silueta mea și nu o să-l prepar prea des, dar este în topul preferințelor mele, alături de lava cake.

Ingredientele magice folosite pentru 3 porții/pahare de duo mousse:

  • 140 g ciocolată menaj neagră (am folosit Nestle Dessert noir)
  • 70 g unt gras
  • 60 g zahăr
  • 3 ouă
  • 150 g zmeură congelată
  • 100 ml frișcă vegetală lichidă
  • o lingură cu zahăr pudră vanilat
  • fructe pentru decor

Mod de preparare:

Mousse-ul de ciocolată: Am pus ciocolata ruptă bucăți la topit în baie de abur împreună cu untul. Am omogenizat bine și am dat deoparte de pe foc. Am adăugat apoi imediat pe rând cele 3 gălbenușuri crude și am amestecat bine. Am bătut albușurile spumă împreună cu zahărul până s-a făcut foarte tare. Am amestecat apoi cu mare grijă albușurile împreună cu compoziția de ciocolată. Amestecul rezultat l-am aranjat în pahare.

Mousse-ul de zmeură: Am pasat zmeura parțial dezghețată cu blenderul și am bătut frișca spumă împreună cu o lingură de zahăr pudră vanilat. Am amestecat apoi bine frișca cu zmeura și compoziția rezultată am adăugat-o în pahare peste mousse-ul de ciocolată.

Am dat paharele la frigider pentru aproximativ 2 ore. Se pot orna cu diverse fructe, frunze de mentă, ciocolată rasă sau altă compoziție creativă.

Inițial, am vrut sa creez un trio mousse, însă era prea grea la stomac pentru ai mei copilași, astfel că a rămas așa.

Din punctul meu de vedere preparatul nu l-am aranjat perfect în pahare, însă asta mă face ca data viitoare să-l pregătesc mai bine. Din cauză că prezentarea nu a ieșit exact cum am vrut, nu am fost foarte hotărâtă dacă să public sau nu această rețetă, însă este un preparat atât de delicios și de sezon încât chiar am vrut să inspir și alte persoane. De asemenea, am pus cantități inegale din preparate în pahare în mod intenționat, pentru copii cu mai puțină ciocolată.

Pentru reușita preparatului trebuie să folosiți neapărat ciocolată menaj și unt de bună calitate. Evident, puteți jongla cu straturile într-un mod mai creativ, de exemplu ciocolată, zmeură și apoi iar ciocolată sau invers. Puteți face și un trio mousse. Aș face mousse și din căpșuni, din mango, caise… câte idei! Cert este un singur lucru, este un desert absolut fantastic și trebuie să-l preparați și voi!

Cu alte cuvinte, e mouss-ai să preparați și voi acest mousse. 🙂

Lasă un răspuns