FOOD

Cloud egg sau norișor pufos din ou

Am văzut ca e o mare nebunie pe Instagram cu acest nor pufos de ou reinventat. Evident ca nu am rezistat tentației și l-am preparat și eu. Puțin cam migălos, am stat numai cu ochii pe cuptor pentru a fi sigură că iese așa cum vreau. În cazul meu, norul pufos a ajuns pe pământ printre o salată de rucola cu spanac proaspăt culese din grădină și două bruschete cu roșii și ceapă, iar ardezia (platoul) imită pământul. Ehh, am ceva texte bune și eu?? Sau măcar imaginație? :-)) Cert este că reinventat sau nu, am avut parte un mic dejun pe cinste! Haideți să vă spun cum l-am preparat.

1. Ouăle le-am separat și am bătut spumă tare cele două albușuri cu un praf de sare. Gălbenușurile le-am lăsat să aștepte cuminți în jumătatea lor de coajă. Am pornit cuptorul la 100 grade să fie pregătit.

2.Am aranjat albușul în două cuiburi lăsând loc pentru gălbenuș și am dat la cuptor. Aici e aici. Orice gospodină știe ce greu se coc bezelele. Tocmai ce am stricat o tavă zilele trecute, dar asta rămâne între noi, da? 🙂 Temperatura de 100 grade este cam mică și am crescut la 120 grade cu ardere sus și jos.

3.Când a prins puțină coajă, am adăugat și gălbenușurile în cuibul lor. Am stat cu ochii pe cuptor și am avut grijă să ce coacă în același timp atât sus cât și jos. În total a stat la cuptor aproximativ 15 minute.

4. Am scos din tavă și am desprins ușor oul de jur împrejur cu ajutorul unei palete. Aveți grijă cu el pentru că este foarte fragil și se poate strica. L-am aranjat pe ardezie și l-am mâncat cu ce vedeți în imagine, plus o bucățică de brânză de oaie care nu a mai apărut în poză fiind mai timidă :-)). Glumesc, evident, adevărul este că s-a ascuns de mine prin frigider, ne jucam de-a fața ascunselea și până la urmă am găsit-o.

Acesta este oușorul pufos! Se servește neapărat fierbinte. Se poate servi perfect la un restaurant de fitze la breakfast, se poate mânca pe un toast cu avocado sau acasă în familie în orice combinație creativă vă trece prin cap. Cert este că oriunde îl savurezi te vei simți special/ă și vei fi încântat/ă de textura sa pufoasă.

Vă salut dintre nori, adică de la mine din bucătărie.

Pe curând!

Lasă un răspuns