FOOD

Brownie cu bucăți de ciocolată și înghețată fructată de casă

A venit în sfărșit vara! Atât de ofertantă în fructe, legume, soare și bună dispoziție. Și în chef de gătit, evident! Mai ales când ai doi copii mâncăcioși cu veleități de jurați la masterchef :-).

M-am trezit cu poftă de ceva ciocolătos, având mai multă ciocolată amăruie de menaj mi-am și planificat în minte un brownie maro intens lângă ceva mai soft și aromat, iar așa a luat naștere preparatul meu divin. Nu e un cuvânt mare, nici la restaurant nu mănânci așa ceva. Haideți să vă spun cum le-am preparat ca să nu mă contraziceți. 🙂

Pentru Brownie am folosit următoarele:

 • 3 ouă
 • 200 g zahăr brut
 • 180 grame unt gras topit
 • 20 ulei de cocos
 • 40 g cacao neagră
 • 120 g făină
 • 5 grame praf de copt
 • esență rom
 • 160 grame ciocolată neagră

Și l-am preparat așa:

Am topit untul și uleiul de cocos (care este solid pentru ca stă în frigider) și le-am amestecat foarte bine cu zahărul brun. Puteți folosi 200 g de unt, eu am pus și puțin unt de cocos pentru că îmi place aroma și pentru că am vrut să termin borcanul. Am adăugat pe rând cele 3 ouă. Am dat prin sită componentele uscate: făină, cacao și praf de copt. Le-am amestecat bine și le-am adăugat peste compoziția cu ouă și zahăr. Am pus și esența de rom și am omogenizat foarte bine cu un tel de bucătărie. Nu am folosit deloc mixerul, totul a fost amestecat la mână. Ciocolata neagră am tăiat-o bucățele la cuțit și am adăugat-o în compoziție. Merge adăugată și mai multă, eu nu am vrut totuși să pun mai multă pentru că brownie-ul l-am mâncat împreună cu copiii care sunt suficient de agitați. 🙂 Am pus compoziția într-o tavă rotundă cu foaie de copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 180 grade.

Cam așa a arătat când am scos-o din cuptor. Cu o ușoară crustă la interior, moale și cu ciocolată moale la interior. Mirosea divin! Au simțit și copiii mirosul care erau la etaj și au venit repede pentru degustare. Le-am zis aveți puțină răbdare!!! Ei: pffff, iar faci poze? :-))

Pentru înghețată am folosit:

 • 2 banane congelate
 • 1 mango mare și copt congelat
 • esență de vanilie

Și am preparat-o așa:

Am pus fructele congelate în bucăți mici în robotul de bucătărie Thermomix, am pus și esența de vanilie și am amestecat la viteza cea mai mare până când s-a transformat într-o minunată înghețată. Nimic altceva! Fructele sunt deja dulci iar consistența lor le-a făcut exact ca o înghețată.

În primă fază am mâncat așa:

OMG cum a fost! Fără exagerare! Asta este un desert exact pe gustul meu.

Dar nu m-am oprit aici pentru că cu burta plina mi-a venit o nouă idee: ce-ar fi să pun brownie în înghețată și să o mai bag 2-3 ore la congelator? Zis și făcut! Nu mă mai laud, că m-am lăudat deja suficient până acum. Mai am două bucăți de brownie pe care azi le voi încălzi puțin la cuptor până se va topi ciocolata din interior și o voi savura cu guri cât mai mici să țină cât mai mult! Shhh, și a mai rămas și puțină înghețată.

Acum înțelegeți de ce spun că nu mâncați așa ceva nici la restaurant? Pentru că sunt abia preparate, înghețata nu o face nimeni așa, totul este controlat, fără adaosuri dubioase iar gustul este mult peste orice cumperi din comerț. Și nu este chiar așa de complicat de preparat! Chiar cred că oricine poate face așa ceva. Dacă nu aveți un robot de bucătărie puternic, puteți pasa la blender fructele proaspete și le băgați apoi la congelator. Mai amestecați în ele din când în când.

Transformă-te în chef bucătar și fii cel mai pretențios client al tău chiar la tine acasă. Scoate cea mai faină veselă și savurează acest preparat de 5⭐️ alături de cei mai dragi ție!

Hai, când te apuci de treabă?

1 gând despre „Brownie cu bucăți de ciocolată și înghețată fructată de casă”

Lasă un răspuns