FOOD

Negresă cu gem de vişine şi cremă de brânză

Am poftă de ceva dulce!! Am niște gem de vișine moale și bun și niște brânză care expiră în câteva zile plus câteva zmeurici aromate în congelator. Ce să fie? O rețetă nouă!

Iubesc negresa! E prăjitura mea preferată din toate timpurile, iar dacă o combin cu gemul de vișine moale iese wooow.

Iată cum am pregătit eu acest desert din colecția primăvară-vară :-))

Ingrediente pentru negresă:

  • 3 ouă
  • 100 unt
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cacao neagră
  • 125 g zahăr
  • 150 g făină albă
  • 3 linguri mari cu gem de vișine
  • coajă de lămâie, esență de rom
  • un vârf de linguriță cu praf de copt

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • o cutiuță cu brânză de vaci Făgăraș 3% grăsime
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri cu făină
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat
  • 200 g zmeură

Mod de preparare:

Am pus ciocolata la topit la baie de abur împreună cu untul.

Am bătut cu mixerul cele 3 ouă cu zahărul până s-a format o compoziție cremoasă și densă. Am adăugat compoziția cu ciocolată peste ouăle bătute, ciocolata nu trebuie să fie foarte fierbinte pentru a nu tăia compoziția. Am amestecat apoi ingredientele uscate: făina și cacaoa cernute și praful de copt. Am adăugat treptat ingredientele uscate și gemul plus esențele.

Am băgat la cuptor la 180 grade și am pregătit repede și crema de brânză.

Într-un bol am pus brânza de vaci, zmeura, cele două gălbenușuri, făina și zahărul pudră vanilat. Am băgat blenderul și le-am pasat până s-au omogenizat. Am scos tava din cuptor și am adăugat uniform și această compoziție. Am pus din loc în loc zmeură pentru un aspect mai frumos (comercial, cum îmi place mie să spun). Negresa era făcută cam pe jumătate.

Am băgat apoi înapoi la cuptor și am setat cuptorul să coacă numai la suprafață. A mai durat aproximativ 15 minute până a fost gata.

Este un desert tare bun și de sezon, așa că dacă aveți ingredientele necesare, vă invit și pe voi să-l preparați. Puteți înlocui gemul de vișine cu un alt gem. Eu aș încerca de exemplu negresa cu gem de caise iar crema de brânză cu căpșuni. Imaginația nu trebuie să aibă limite în bucătărie. Eu improvizez, mă joc cu ingredientele, îmi place ca fiecare rețetă să aibă amprenta mea.

Nu uitați niciodată de ingredientul principal din orice preparat: concentrare și iubire.

Pe curând! 🙂

Lasă un răspuns