FAMILIE

Aventuri cu prima noastră pisică!

Miau-miau, încântată de cunoștință!

Fulgişor o cheamă, pentru că aşa a ales fiul nostru cel mic, Radu, dar răspunde imediat la Pisi. Este prima noastră pisică, apărută în viaţa noastră să ne aducă mai multă bucurie şi să ne facă să zâmbim de fiecare dată când o vedem.

Fulgişor este fetiţă, cu un căpuț micuț, este o pisicuță de la țară finuță și iubitoare. La începutul lui martie când soțul a mers cu fiul nostru la o vecina care locuiește la câteva case de noi și care are multe pisici, singura pisică care nu a fugit din calea lor, și chiar din contră a venit către fiul nostru a fost ea, Fulgișor. Atunci a devenit a noastră. S-a adaptat la viața cu noi mai repede decât ne-am adaptat noi la viaţa cu ea.

Nu am avut niciodată un animal de companie în casă cu noi. Deși îți spui ce mare brânză să crești un animal, nu este chiar așa.

Problema nevoilor fiziologice nu știam cum să o pun la punct, mi se părea imposibil să învăț o pisică unde să-și facă nevoile! Pisica era crescută liberă în curte iar noi am luat-o să stea cu noi în casă… soo cum să vorbesc pisiceasca și să-i explic pisicii că nu trebuie sa facă pipi în pat și caca oriunde pe parchet, pentru că asta a făcut. Am aruncat un ochi pe net, am întrebat niște prieteni cu pisici și am cumpărat nisip special plus o litieră. Următorul caca de pe parchet al pisicii l-am mutat în litiera cu nisip și am dus-o și pe ea acolo. L-a mirosit, l-a astupat… iar următoarele nevoi şi le-a făcut apoi numai acolo. Șoc! A învățat imediat! Pisicile sunt mai deștepte decât mă așteptam!

Pentru că perioada pandemiei ne ține (încă) la casa noastră de la țară, Fulgișor este tare fericită aici. Este un animal liber, ”citim” deja ce își dorește. Are un program al ei pe care îl respectăm și sunt convinsă că este o pisică fericită. Noaptea doarme cu noi în casă. Ziua face ce vrea, are o ditamai curtea la dispoziție. Când era mai micuță se juca singurică aproape toată noaptea cu orice găsea în cale, un ciucure, un creion, o sforicică, un puf… Atâta poftă de joacă nu am întâlnit în viața mea! Este atât de amuzantă! O auzeam noaptea în somn. Apoi mai toată ziua dormea. Păi e corect? 🙂

Ce mănâncă o pisică? Dimineața simte imediat când mă trezesc și apare de oriunde. Deși i-am pregătit un loc al ei, nu stă în el mereu, doarme pe te miri unde. Îi place să stea pe pervaz, pe scaune, sub pat, pe trolerul meu preferat, în dulap pe haine :-)). E șefă, cum îi spunem noi. Dimineața după ce ne trezim miaună o grămadă, îi e foame! Știu deja! Pliculețul de mic dejun îl savurează într-o clipită. Adoră hrana umedă pentru pisici. Când vede că iau pliculețul în mână miaună de fericire și nerăbdare, se bagă printre picioarele mele şi mi-e frică să nu mă împiedic de ea sau să o calc pe coadă. Îmi place să o privesc cum mănâncă, toarce fericită și se linge pe bot imediat ce termină.

Am filmat-o într-o dimineață cum mânca. Aveți aici filmulețul cu flămânda:

Rrrr, ce avem la micul dejun?
  • Mentionez ca hrana umeda pentru pisici am cumparat-o de la Nova Food. Recunosc, îmi plac cumpărăturile online. Și din cauza pandemiei dar și înainte îmi plăceau la nebunie. Am găsit un magazin online cu hrană pentru animale de unde cumpăr tot ce am nevoie. E simplu, dar știți deja asta. Am și un cod reducere pentru voi (și pentru mine): Emilia10. Cu acest cod poți beneficia de 10% reducere pe site la o comandă de minim 50 lei. Codul de reducere se adaugă înainte de finalizarea comenzii, în câmpul ”Aplică un cupon de discount”.
  • Vă recomand pliculețele din videoclip. Pe acestea le am eu pentru Pisi și îi plac foarte mult. Pliculețele sunt mărunțite și Pisi nu lasă nimic în castronel. Deși este o pisică adultă preferă mâncarea mai mărunțită.
  • Conservele mari de 400 g au un preț foarte atractiv și sunt chiar bune. :-)) O conservă îi ajunge pentru o zi întreagă. Pisi, care s-a transformat într-o pretențioasă, le mănâncă cu drag. Sunt zemoase și au carnea moale.

Apropo de mâncare pentru pisici. Pentru că locuim la țară și ne place atât de mult libertatea să nu credeți că Fulgișor este altfel, știți doar că animalele de companie seamănă cu stăpânii! :-)) Adoră să se cațere în copaci, să pândească vrăbiuțe, să vâneze broscuțe sau să mănânce diverse gângănii. Noi, nu adorăm să facem noi asta, doar să o privim pe ea și să ne amuzăm, evident! :-)))

Și am lăsat pe final un lucru foarte important: în curând va fi mămică! Un motan tot sare gardul la noi în curte și… s-a întâmplat. Din zi în zi așteptăm marele moment. Este răsfățată și îngrijită, ca o graviduță. Mănâncă mai mult, doarme mult mai mult și noaptea nu o mai auzim cum se joacă pentru că se odihnește. Burtica e mare și suntem tare curioși câți pui va face. Copiii sunt extaziați și au povestit tuturor colegilor că pisica noastră va avea pui, chiar și Miss de la grădiniță știe! :-)) Toți au aflat știrea în discuțiile pe Zoom.

Probabil când vei citi acest articol, deja pisi își va îngriji puișorii. Urmărește-mi canalele și îi vei cunoaște și tu.

Facebook: aici și aici, Instagram aici, Pinterest aici, Youtube aici

Nu uitați de codul de reducere. Salutări pisicești!

Lasă un răspuns