FAMILIE

#Stămacasă cu 2 copii (și o pisică)

#Stămacasă cu doi copii și o pisică

Viaţa ni s-a schimbat prea brusc, trăim niște vremuri incredibile și neanticipate. Știrile ne îngrozesc efectiv și pielea de găină o avem de fiecare dată când ascultăm știrile. Viitorul este după un geam aburit pe care nu reușesc să-l șterg oricât aș încerca.

Salut! Suntem familia MICU formată din 2 copii și doi adulți. Doi adulți până în 40 de ani, fetița noastră de 10 ani și năzdrăvanul de 6 ani. Suntem Micii veseli, haioși și jucăuși. 🙂

Iată cum arăta viața noastră înainte de Coronavirus:

”Bună dimineața, te iubesc, zi de zi de tine mă îndrăgostesc” așa îmi suna plin de optimism telefonul la ora 06:15 de luni-vineri. De cele mai multe ori mă trezeam înainte să sune telefonul, am fost matinală de când mă știu, lucru pe care nu l-au moștenit și copiii mei, din păcate. 🙂 Mă duceam prima la baie, mă spălam și mă mai bucuram puțin de liniște și de mine. Apoi începeam trezirea copiilor care era mereu…(pe bune dacă știu care este cuvântul potrivit) o PROVOCARE. Aveam la dispoziție apx. 45 de când se trezeau și până plecam să: se spele, schimbe, mănânce, îmbrace și încalțe. Nu pot estima exact cât dura fiecare etapă, dar nu exista niciodată un echilibru pentru că cel mic îmi dădea peste cap orice plan și șmecherie părintească de a grăbi lucrurile. Situația scăpa de multe ori de sub control, nervii și stresul își spuneau cuvântul din păcate.

Zilele treceau repede, copiii în treaba lor și noi ancorați în viețile noastre de adulți. Cea mai mare parte din timp o petreceam separat de copiii, pe ei în preluam de la after scool și grădiniță după ora 17:30.

Ajungeam acasă puțin după ora 18:00 când mâncam și mai făceam diverse până la ora 21:00 când dădeam stingerea. ”Diverse” pentru mine însemna băgat la spălat, gătit, strâns masa, baie la copii și mie (dacă nu uitam :-)) ), puțină ordine… În zilele mai libere reușeam să petrecem timp de calitate împreună și să citim povești înainte de culcare, să ne hlizim și prostim împreună. Era puțin și bun! 🙂

În weekenduri eram foarte activi: mergeam la casa noastră de vacanță de la țară, sau la bunicii din București, mergeam în parcuri, la mall, la teatru, muzee, spectacole, sau la diverse evenimente pentru copii.

Nu aș insista prea mult cu descrierea perioadei ”înainte de Coronavirus” pentru că parcă am uitat-o deja. Acum trăim brusc o altă viață, total diferită.

Iată și viața noastră după ce #stamacasa din cauza pandemiei de Coronavirus

Ups, eu am rămas fără serviciu, nu mai are nimeni nevoie de serviciile mele. Ups, soțul lucrând în evenimente, asemenea. Și iată-ne brusc ”liberi” 24h din 24 și ”sechestrați” cu copiii la casa de vacanță de la țară.

Foști bucureșteni veșnic ocupați, actuali ”țărani” fără job, liberi să muncească pământul și să-și ocupe timpul după bunul plac.

Nu, nu este floare la ureche și aici treburile gospodărești ocupă mult timp. Spălarea rufelor la mână, lipsa mașinii de spălat vase, grădinăritul, implicarea în creșterea animalelor, gătitul aproape zilnic, prăjituritul, curățenia din casă (pe principiul statul mai mult în casă este direct proporțional cu creşterea mizeriei produse) ocupă timp exact cât un job normal (sau chiar mai mult), și sunt muuult mai obosită fizic.

Plus că avem un nou membru în familie: pisica Fulgișor. Ea ne distrează cu joaca ei neobosită, ne trezește dimineața, ne zgârie, mai strică și dărâmă câte ceva prin casă, dar este a noastră, ne-am atașat de ea și ne face mai fericiți într-o perioadă atât de tristă și grea pentru fiecare dintre noi. Este un suflet blând și bun, doi ochi jucăuși și plini de iubire, ea este Fulgișor Micu. :-))

Dar copiii, ce facem cu copiii în perioada asta?

Evident, televizorul și telefoanele sunt la mare căutare, dar pentru că ei nu au limită, le-am impus-o noi, au un program strict și scurt de acces la ele.

Unele zile au fost groaznic de friguroase și nu am ieșit deloc din casă. Iar în acele zile am dat iama în jocurile pe care le-am adus să le depozităm aici din lipsă de spațiu în apartamentul cu 2 camere din București. Și ne simțim atât de bine când ne jucăm împreună! 🙂

Ne-am jucat împreună și am râs cu lacrimi la:

  • cărți (de obicei jucăm război)
  • tot din categoria cărți de joc ne-am jucat fagurele (foarte simplu și captivant pentru orice vârstă)
  • remi, table (teoretic pentru că a fost mai mult un joc reinventat cu piesele :-)) )
  • am construit lego
  • am făcut jaloane cu obstacole pe care a trebuit să le trecem pe rând
  • mima (mă bufnește râsul numai când îmi aduc aminte)
  • detectorul de minciuni (cu întrebări de genul: Ai mușcat vreodată dintr-o gumă de șters? Ai sărutat vreodată pe cineva de care nu îți plăcea? Ai tras vreodată un vânt zgomotos și ai încercat să îl acoperi tușind? Ai scuipat vreodată pe tort când încercai să stingi lumânările?)
  • Brosquito (joc cu broscuțe din plastic care trebuie să sară peste un obstacol și să pice în lac)

Ne distrăm copios când ne jucăm împreună și aceste momente sunt magice. Pentru ca perioada de ”magie” și distracție prin joc să dureze cât mai mult și să dăm un refresh jocurilor din dotare am comandat online câteva noi jocuri și distracții și ne vin acasă, chiar și aici la țară într-un sat care pare uitat de lume. Și uite așa distracția pare fără sfârșit și transformăm o perioadă ieșită din toate tiparele pentru copiii noștri într-o perioadă memorabilă.

Locul de unde am făcut o comandă inspirata este eToys, magazinul de jucării online, care îți aduce cele mai noi jucării originale de la branduri cunoscute. Pui tot ce vrei în coșul virtual și distracția vine la tine la ușa (la poartă în cazul nostru:-) ). Avem astfel garantat timp de calitate în familie.

Poți comanda și tu online jucării de pe https://www.etoys.ro

Am studiat puţin site-ul și sunt nenumărate variante: jucării pentru bebeluși, jucării pentru exterior, jucării pentru baie, seturi de construcție, plastiline, păpuși, mașinuțe, jucării din lemn, din pluș și multe altele… Nu lipsesc nici jucăriile cu tema Disney, atât de apreciate de cei mici. Noi am comandat Toilet trouble și Monopoly și abia aștept să ne ajungă.

Profitați de timpul liber, este o ocazie unică să fim alături 100% de copiii noștri. Poate sună ciudat, dar noi în perioada asta suntem mai fericiți pentru că suntem împreună, că ne plictisim împreună, că mâncăm toate mesele împreună și ne jucăm împreună.

Sănătate!

Lasă un răspuns