FOOD

Salam de biscuiți cu ciocolată topită și esență de migdale

Ehh, cum să nu salivezi când vezi un salam de biscuiți de casă, pregătit cu grijă și care să arate atât de apetisant? Și care miroase fermecător a migdale?

Iubesc esența de migdale, folosită cu moderație, pentru că o cantitate mare poate fi deranjantă și poți avea senzația aceea când treci pe lângă o persoană care s-a parfumat excesiv.

Nu știu cum să vă zic, dar nu ma pot abține să nu modific rețete. De fiecare dată când prepar ceva, trebuie să schimb/adaug câte ceva. Unele preparate ies mult mai reușite decât rețeta de la care am pornit, ca de exemplu acest SALAM DE BISCUIȚI. 🙂

Am am pregătit o cantitate mare, din 900 gr de biscuiți, suntem familie mare și la ce poftă aveam cu toții știam sigur că se va termina oricum în timp record. Poți pregăti și tu după cantitățile mele, dacă consideri că ai un surplus de salam, poți oferi cadou și prietenilor sau vecinilor mai apropiați. În plus și tu poți primi apoi minunății de preparate de prin vecini.

Ador să împart preparatele mele și altora. Poate și din cauză că îmi plac complimentele, nu zic nu, dar funcționez perfect și fără laude. Pot să mă apreciez corect și sunt chiar dură cu mine și cum modul cum îmi ies preparatele. Sunt primul meu critic, ca să spun așa.

Cantitatea mare de biscuiți petit beurre pe care o aveam cumpărată și insistențele periodice ale fetei mele de 10 ani m-au făcut să trec la acțiune și să prepar acest delicios preparat. Plus timpul disponibil, evident, doar #stamacasa!

INGREDIENTE:

  • 900 gr biscuiți petit beurre (eu am folosit de la RoStar)
  • 350 ml lapte
  • 300 gr unt
  • 350 gr rahat colorat
  • 300 gr nucă măcinată
  • 200 gr ciocolată menaj
  • esență de migdale (eu am folosit de la Dr. Oetker și am pus doar jumătate de fiolă)
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr stafide înmuiate în Aperol (băutură alcoolică dulce și foarte aromată)
  • 3 linguri mari cu cacao

MOD DE PREPARARE:

Am mărunțit biscuiții, puteți lăsa bucățile și mai mari, biscuiții petit beurre sunt foarte fragezi și se înmoaie imediat când se adaugă laptele cald.

Am pus ciocolata menaj să se topească la baie de abur și am adăugat treptat și untul. L-am amestecat bine și am avut grijă să nu se taie compoziția. Folosiți ciocolată menaj de calitate, cele ieftine îți pot strica de multe ori tot preparatul. Am amestecat aici și cantitatea la cacao.

Am pus laptele la încălzit cu zahărul și am adăugat aici și compoziția cu ciocolată și rahatul tăiat bucățele mici.

Peste biscuiții mărunțiți am pus nuca măcinată și stafidele, apoi am adăugat treptat compoziția de lapte cu ciocolată (care apropo este delicioasa 🙂 ). La final am adăugat și esența de migdale. Am amestecat totul bine, este posibil să pară că biscuiții s-au înmuiat foarte rău, dar este normal să arate așa.

Mie mi-au ieșit trei bucăți de salam de biscuiți. În bucata cea mică pe care am rulat-o ultima, am pus și două lingurițe cu vișine dintr-un gem de vișine mai moale (fără zeamă). Iubesc gemul de vișine și nu m-am putut abține să nu încerc. 🙂 Încercați și voi dacă vreți, nu o sa vă pară rău.

Spor la treabă vă doresc și poftă mare!

PS: oferiți din acest preparat și celor dragi, sigur vor fi tare fericiți să-l primească 🙂

Lasă un răspuns