FOOD

PASCĂ FĂRĂ ALUAT ȘI CU BUCĂȚI DE CIOCOLATĂ

Ce ziceți de o combinație mmmm, yammmyy și mai vreau o porție?

Pasca fără aluat e mega ușor de preparat și pur și simplu nu ai cum să dai greș. Amesteci câteva ingrediente le pui în tavă și aia e. Și ce bună e!! Și ce bine arată!

Iată ce ingrediente am folosit eu:

  • 750 g brânză de vaci (eu am cumpărat vărsată)
  • 6 ouă
  • 80 făină albă
  • 100 g griș
  • 150 g zahăr
  • 250 grame stafide (înmuiate în esență de rom și puțină apă fierbinte)
  • 200 g de ciocolată neagră Nestle Dessert Noir (52% cacao)
  • 500 g smântână grasă
  • 100 g unt gras la temperatura camerei
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie și o portocală
  • esență de vanilie
  • zahar pudră pentru ornat

Am pus într-un bol mare pe rând toate ingredientele și le-am amestecat (mai puțin ciocolata). La final am adăugat ciocolata neagra tăiată la cuțit în bucăți mai mici și mai mari, nu îmi place nici să fug după ciocolată prin toată pasca, așa că bucățile mai mari sunt la mare căutare. Cu cât folosiți mai multă ciocolată cu atât va fi mai bună după părerea mea. Dacă aș da timpul înapoi aș mai adăuga puțină.

🙂

Mod de preparare:

Într-o tava rotunda ca pentru blat de tort am pus foaie de copt. Eu foaia de copt o ud bine în apă și o storc. Este un truc foarte bun în bucătărie, așa se aranjează mult mai ușor în vasul de copt. Nu vă speriați, este exact la fel de bună ca înainte. Doar încercați o dată și îmi veți mulțumi. Am văzut acest truc cu mulți ani în urmă la televizor şi te scuteşte de efortul neplăcut de a aranja acea foaie care niciodată nu vrea să stea cum trebuie. 🙂

Răsturnați compoziția în tava de copt și dați la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Pasca mea la un moment dat s-a umflat foarte tare în partea din mijloc, dar nu am băgat-o în seama. 🙂 După ce a fost gata și am scos-o din cuptor s-a lăsat și a arătat foarte bine. Am pudrat-o cu zahăr pudră vanilat și am tăiat-o a doua zi.

Este delicioasă! Paşte fericit, dragilor!

Un desert regal, fără egal!

Lasă un răspuns