FOOD

Biscuiți crackers de casă

Când stai în carantină te bântuie tot felul de pofte. Pofte de alimente pe care le consumai periodic și care îți erau mereu la îndemână, doar treceai zilnic prin dreptul la o grămadă de magazine. Dar dacă nu mai ieșim la cumpărături ca altădată asta nu înseamnă că trebuie să ne privăm de anumite plăceri culinare. În plus, timpul în plus pe care îl petrecem în casă reprezintă o mare provocare culinară pentru fiecare dintre noi, nu-i așa?

Eu gătesc în carantină muult mai mult decât o făceam înainte, dar asta mă face fericită. O consider partea bună a acestei situații. În plus mâncăm mult mai sănătos. Nu mai am scuze de genul ”nu am avut timp și am găsit asta la magazinul X”. Nu nene, pregătim cu mânuțele noastre! 🙂

Ieri am avut poftă de ceva crocant, dar nu dulce. Ceva ce pot mânca și dimineața în loc de pâine, pentru ca mai avem doar câteva felii de pâine cumpărată. În plus, la un joc de cărți plănuit mergeau perfect acești biscuiței minunați, nu-i așa?

Avantajele acestui preparat? Rapid de preparat, nu poți greși rețeta, îți lasă loc să-ți pui în practică și alte idei, să improvizezi. Și nu trebuie sa fii un profesionist să-i poți pregăti.

Iată rețeta mea de CRACKERS DE CASĂ:

Ingrediente:

  • 3 măini cu făină (una cu făină 650, una cu făină 3 zerouri și una cu făină intergrală)
  • o lingură ulei de măsline
  • un colț mic de drojdie proaspătă, cam cât am cuprins cu două degete (o poți înlocui și cu drojdie uscată)
  • puțină sare
  • apă călduță

Mod de preparare:

Am pus făina într-un bol, am adăugat uleiul de măsline, sarea, drojdia și am adăugat apă călduță până s-a format un aluat tare dar manevrabil. L-am întins subțire pe masa de lucru și apoi l-am transferat pe o foaie de copt unde l-am tăiat pătrățele. Am înțepat cu furculița fiecare biscuite pentru a nu se umfla. Puteți folosi o rozetă de bucătărie pentru a-i tăia sau puteți lăsa biscuiții cuplați câte doi, ca niște crackersi adevărați. Eu nu am ustensile speciale în carantina fiind mutați de acasă, așa că un cuțit a fost tot ce am putut folosi. Mutați apoi cu grijă foaia de copt pe tava de cuptor și lăsați biscuiții apximativ 15 minute la crescut. Băgați apoi tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 170 grade. Fiți cu ochii pe cuptor, se pot arde foarte repede!

Eu am pregătit CRACKERSII simpli, dar tu îi poți prepara și cu măsline tăiate bucățele, cu susan, chimen, cașcaval ras, sare de mare presărată, diverse semințe mărunțite, cu făină de secară sau în orice altă combinație preferi. Poți folosi unt moale în loc de ulei de măsline sau chiar puțină untură. Important este să fie preparați de casă, să fie proaspeți și să te simți mândru/mândră că ai preparat ceva bun și sănătos cu mâna ta.

Știți cum au dispărut crackersii când i-am pus masă? Ca prin magie! 🙂 Dacă sunteți familie mare, nu-i nimic, înmulțește rețeta X2 și pregătește mai mulți. Sau X3, de ce nu?

Eu pun MARE preț pe preparatele homemade. Îmi place să mă provoc și să pregătesc în bucătăria mea preparate pe care în general le cumpărăm de-a gata. Ale mele sunt fără aditivi, conservanți, E-uri, sare și zahăr în exces, doar cu bucurie, curiozitate, poftă și pasiune. Citesc pe ambalajul produselor ce conțin și deja se formează în minte propria rețetă reinventată by Emilia.

Sper că te-am inspirat și pe tine! 🙂

Lasă un răspuns