FAMILIE

10 motive pentru care NU ar trebui să faci mișcare zilnic și NU ar trebui să bei 2 litri de apă/zi

Foto arhivă proprie
  1. Eu nu fac mișcare pentru că îmi place să-mi conserv energia, am auzit de la o vecină că așa îmi prelungesc viața. Cine nu vrea să trăiască mai mult?
  2. Eu nu beau apă pentru că rețin apă, mi se umflă picioarele și din cauza asta sunt plinuț/ă. În plus, vreau să slăbesc și după ce beau apă parcă sunt un balon. Ajutor!
  3. Eu nu beau apă pentru că apa nu este bună la gust, de ce să consum ceva fără gust când pot să mă răsfăț cu ceva mai bun? Prefer de exemplu sucurile din comerț, sifonul, băuturi spirtoase…
  4. Nu beau minim 2 litri de apă/zi, ce atâta reclamă? Reclamele te păcălesc, știu eu ”ați mințit poporul cu televizorul”, eu sunt mai deștept, cum să țin cont de o așa recomandare? Cine îmi dovedește mie asta? Cum să mă îndop cu atâta apă, serios?! Poate fac și broaște în burtă!
  5. Eu nu fac mișcare pentru că nu am haine noi. De ce sa ies la alergat sau la plimbare dacă nu am cu ce să ”defilez”?
  6. Eu nu fac mișcare pentru că am mașină, cel mai comod, merg cu mașina chiar și până în colțul străzii, știe lumea că sunt barosan!
  7. Eu nu beau apă, corpul uman este alcătuit în proporție de 60-70% din apă. Nu alerg, nu fac mișcare, nu-mi consum rezervele, deci nu am nevoie. ..
  8. Eu nu beau apă pentru că apa induce un ritm normal al somnului. Eu vreau să mă uit noapte de noapte la niște seriale tari, dacă apa mă adoarme, ce rost are să o beau?
  9. Eu nu beau apă, cică apa dă strălucire ochilor. Eu am ochelari de soare de firmă, nu-mi vede nimeni ochii, așa că nu-mi pasă!
  10. Nu beau apă pentru că fac economie: de bani, de tras apa la toaletă și de hârtie igienică (serios, mai ales în vremurile astea!)

Sigur că v-ați prins, e un pamflet tot textul de mai sus. 🙂 Dar e mai funny să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă, nu-i așa? Este posibil ca mulți oameni încă să gândească așa, nu ar fi exclus din păcate.

Noi facem mișcare, deși suntem o familie de bucureșteni cam comozi care în perioada asta a carantinei s-au mutat la țară. Cam suntem genul ”cu fundul în mașină” DAR aici la țară avem o serie de activități care ne cam fac zilnic să gâfâim iar eu nu mai mai condus mai bine de o lună de zile. Dacă în București străbăteam toate cele 2 camere în care locuim imediat, aici este totul ”răsfirat”. Curtea de apx. 2.000 mp. ne cam dă bătăi de cap. Doar ca să arunc gunoiul trebuie să merg vreo 500 m, nu mai zic de altele.

Iată câteva activități care ne solicită, care ne dau o stare de bine și după care ne hidratăm corespunzător:

În București mergeam des cu trotineta, le-am adus și pe ele la țară, aici facem concursuri ”cine ajunge primul până la poartă și înapoi”. 🙂

Plimbarea de seară este foarte importantă. În seara asta am mers (pe jos, evident 🙂 ) cam 3-4 km într-o zona pustie, pe câmpuri unde am văzut cu ochii. Peisaje frumoase, liniște, iubim foarte mult natura. Nu ne-a lipsit sticla de apă din bagaj, evident! Suntem pregătiți cu apă din belșug mai ales în plimbările cu copiii care când ți-e lumea mai dragă încep: ”mami, vreau apă!!” Atât îți trebuie să nu ai, că s-a terminat toată distracția!

Știai că: Apa este considerată aliment şi este mai importantă chiar decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără să mănânce aproximativ o lună, dar fără apă doar o săptămână.

Apropo de hidratare, poate nu cunoașteți apa minerală naturală carbogazificată Stânceni care are un conținut bogat în minerale, în special sodiu, calciu și magneziu. Sursele Stânceni sunt situate în partea centrală a României, în Carpații Orientali, zona protejată Parcul Național Călimani, departe de orice sursă de poluare, rocile vulcanice furnizând apei un conținut special de minerale.

Întreabă-l pe cel însetat ce-și dorește: glorie, democrație sau un pahar cu apă.

Valeriu butulescu

Lasă un răspuns