
Cand ma gandesc la Lava cake imi ploua in gura. Iubesc acest desert, este rasfatul meu suprem. Si unde mai pui ca se pregateste super simplu si rapid!?
Iata ce ingrediente am folosit:
- 170 gr ciocolata amaruie (eu am folosit ciocolata neagra Nestle dessert cu 52% cacao)
- 60 gr unt
- 3 oua intregi
- 40 gr faina alba
- 30 gr cacao
- 70 gr zahar pudra vanilinat
Si iata cum am preparat acest fabulos desert:
- Am topit ciocolata impreuna cu untul la baie de abur
- Am dat deoparte si am adaugat pe rand in aceasta ordine: zaharul pudra, ouale, cacaoa si faina.
- Am uns 4 forme mici cu unt si am turnat compozitie cam in trei sferturi din capacitatea vasului.
- Am dat la cuptor (eu am electric) la 200 grade pentru 10 min cu caldura care sa vina atat in de sus cat si de jos.
Se rastoarna invers pe o farfurie, se pudreaza cu zahat pudra vanilinat si se serveste fierbinte, alaturi de fructe sau o cupa cu inghetata. Pune si o frunza de menta in peisaj si instagrameaza imaginea, vei face furori. Momentul culminant este sa vezi daca va curge ”lava” din el. Dar va curge sigur daca ai respectat toti pasii. Este un desert care pare foarte complicat dar se prepara foarte usor.
Probabil ca folosesc cuvinte prea mari cand descriu acest desert, dar nu ma pot abtine, sincer! Daca il iubesc strig in gura mare, asa sunt eu, nu dati cu ciocolata!
Nu-ti urez pofta mare pentru ca sigur vei avea, miroase minunat si vei zambi dupa ce vei savura o asa minunatie. 🙂
Ne vedem curand cu noi delicii!